Post Image

Amb la tornada de les vacances, hui, hem presentat la Fira i Festes de 2019, que enguany dirigiré com a regidor, junt al gran equip tècnic d’Escena Urbana i Política festiva. Una fira d’evolució –que no de canvi—d’un model que és d’èxit: de proximitat, participatiu, i on el ciutadà és el protagonista del carrer. 17 companyies multipremiades protagonitzaran 55 espectacles de carrer, que es combinen amb nous formats i nous espais.

L’evolució del model incorpora novetats ja enguany: formats nous, com el Tardeo, que serà totes les vesprades a la Plaça Tirant, i espais nous, com la Plaça Loreto, que acollirà la Fira Autogestionada. La Plaça de les Escoles Pies acollirà la música en valencià, i, ja com cada any, la Plaça Major, tango i un festival multicultural; al Serrano, els espectacles teatrals, i la Marquesa, els tributs per la nit i els vermuts a migdia.

Una de les novetats importants serà l’acte inaugural, que a més de ‘On fire’, de la companyia Cirq’ulation Locale, inclourà un espectacle piromusical des de la façana de l’Ajuntament i dos tirades de grua, amb foc de proximitat; i el Correfocs, que per primera vegada serà doble, amb la Colla de Dimonis del Grau i els  Correcagarneres. Hi haurà permanentment informació al carrer, amb un espectacle que s’encarregarà de donar-la.

Els espectacles de nit gratuïts seran totes les nits al Parc de la Festa, amb DJs, i els concerts seran diumenge al Parc de la Festa, i divendres i dissabte al IES María Enríquez.

Serà una Fira igualitària, amb un Punt Violeta per garantir que les dones pugueu gaudir lliures de qualsevol assetjament, i també esportiva, amb una partida de pilota competitiva protagonitzada per dones. I amb la impagable col·laboració dels clubs esportius i la resta d’associacions de la ciutat.

Hem fet una Fira cap a una evolució del model, que s’ha treballat intensament i que segur comptarà amb el vostre comboi i les vostres ganes de viure-la i vindre a Gandia. Ara sols ens resta el tercer ingredient imprescindible: que no ens ploga!

Facebook