Post Image

Els regidors delegats de Govern Interior-Coordinació Administrativa i Polítiques Econòmiques-Comerç, José Manuel Prieto i Ferran Martínez, respectivament, han comparegut aquest matí davant els mitjans de comunicació per tal de fer balanç de la segona tanda de les ajudes Parèntesi Gandia del Pla Resistir, una vegada tancat el període de sol·licitud. Dirigides a micro-empreses i autònoms (màxim 10 treballadors/es) de 35 sectors: En règim jurídic de comunitat de béns en els termes previstos en la primera convocatòria; Sectors econòmics tradicionals vinculats a les Falles, festes i cerimònies (indumentària, confecció, roba, orfebreria, perruqueria, floristeria, pirotècnia...). Activitats vinculades als sectors del comerç i serveis contemplades en l’annex de la convocatòria actual (moda, calçat, complements, instruments musicals, regals, joguets, esports, tintoreries, maquilladores, empreses de lloguer turístic...).

«Amb la certesa dels deures fets per tothom; l’administració que ha complit els terminis i la ciutadania que ha respost les expectatives en una proporció important», ha assegurat Prieto, qui ha informat que des del seu departament s’hi han atès 165 telefonades, 34 atencions per correu electrònic i 59 de formar presencial a l’oficina de la planta baixa de l’Ajuntament. «Ha disminuït l’atenció, perquè hem format prèviament les assessories fiscals i habilitat un xat de resolució de dubtes entre elles i els tècnics municipals».

Per la seua banda, Martínez ha felicitat i agraït l’esforç del personal tècnic, perquè s’han aconseguit els objectius de rapidesa en la tramitació i accessibilitat . Així, s’hi ha presentat 501 sol·licituds, pràcticament dins les expectatives, de les quals ja s’han tramitat 317, la majoria de les quals podrien aprovar-se a la Junta de Govern Local de dilluns pròxim i pagar-se a finals de setmana. 114 podrien estar enllestides en els pròxims dies. 70 han sigut rebutjades per diferents motius; la gran majoria per tractar-se d’activitats no subvencionables, no incloses en la relació de de sectors de les bases. En altres casos per la duplicitat d’ajudes Parèntesi sol·licitades (no es poden cobrar dues vegades).

«Tot i la gran demanda, podríem tindre un excedent, respecte a l’1,2 milions d’euros pressupostat, d’entre 200 i 250.000 €. Així que decidirem ràpid el seu ús. El més lògic és que es destinen als sectors més afectats. És cert que quasi tot el món s’ha vist afectat, però el nivell de gravetat i urgència no és el mateix en tots els sectors, fins i tot dins dels mateixos sectors. Per tant, la setmana que ve ja podríem anunciar l’ús dels excedents».

Entre les diverses edicions de les ajudes Parèntesi Gandia s’ha repartit 2’7 milions d’euros i s’hauran beneficiat 1.200 autònoms i xicotetes empreses de la ciutat.

Twitter

Facebook