Post Image

El saló de plens de l’Ajuntament de Gandia ha acollit hui la sessió plenària d'investidura on ha sigut elegit alcalde de la ciutat de Gandia, José Manuel Prieto Part, un ple que s’ha dut a terme a fi de garantir la continuïtat del funcionament de l'activitat municipal amb la mínima distorsió. En aquest sentit, Diana Morant Ripoll ha cedit l’alcaldia de Gandia per assumir el càrrec de ministra de Ciència i Innovació, on demà, dilluns, està previst que tinga lloc la seua presa de possessió com a membre del Govern d’Espanya.

El ple ha comptat amb la presència dels exalcaldes José Manuel Orengo i Pepa Frau; el president de la Diputació de València, Toni Gaspar; el secretari autonòmic de Promoció Institucional i Cohesió Territorial, Alfred Boix; el diputat nacional Óscar Gamazo; el diputat autonòmic José Muñoz; el director general d’Esports de la Generalitat Valenciana, Josep Miquel Moya, i el vicepresident tercer de la Diputació de València, Carlos Fernández Bielsa.

El flamant alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, ha indicat que “hui ens enorgulleix com a gandians que la nostra alcaldessa, Diana Morant, haja estat triada la primera ministra gandiana d’un Govern d’Espanya. La seua partida és trista, i ens sobtà ahir a tots, però és un regal i una feliç notícia per a Gandia”.
Prieto s’ha dirigit a Diana Morant, dient que “sé que en el nou repte de superar la pandèmia, compte amb el teu suport, i que la nostra ciutat pot comptar amb tu des de la teua nova posició de ministra. I, que des del càrrec de ministra del Govern d’Espanya seràs també una gandiana universal”.

El nou primer edil de Gandia també ha volgut destacar que “aquest és, possiblement, el temps més difícil que hem viscut les generacions de gandians. Però és el moment d’un nou repte col·lectiu que, com a ciutat, ens permeta la completa recuperació econòmica, social i emocional després d’una pandèmia com cap altra en cent anys”.

En referència al Govern local, ha apuntat que “anem a veure els resultats de l’intens treball d’un govern compartit, que ha demostrat que la generositat en la presa de decisions, la mirada compartida de la pluralitat, enriqueix la gestió i ens permet encertar millor. Aquesta coalició de govern és la suma d’una pluralitat que pensem mantenir”.

Prieto també ha ressaltat que “som conscients dels reptes i de la responsabilitat, però a elles respondrem amb la nostra capacitat de poder treballar sense hores, i la nostra vocació de servir. Perquè hem vingut per a servir”, afegint respecte al futur immediat que “ens espera molt de treball, molta reivindicació, perquè demanarem on calga el que Gandia necessite, i també molta capacitat d’acordar i de concertar. Sense crispar ni dividir”.

Finalment, José Manuel Prieto ha assenyalat que accepta el càrrec de nou alcalde de Gandia “amb tota la humilitat i responsabilitat, i amb l’orgull més gran per a qualsevol ciutadà: ser l’alcalde de la seua ciutat. Em coneixeu. Ens coneixeu a tots, certament. I vull tindre un reconeixement pel suport i l’estima que sempre ens heu demostrat, també en els moments difícils”.

Twitter

Facebook