Post Image

L'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, acompanyat pel vicealcalde i regidor d'Urbanisme, Josep Alandete; la regidora delegada d'Habitatge i Regeneració Urbana, Amparo Victoria; i la presidenta de la Junta de Districte de Corea, Inma Rodríguez, ha comparegut aquest matí davant els mitjans de comunicació per anunciar que Gandia rebrà 2.596.110,54 euros per actuar en la trama urbana i en més de 250 habitatges particulars de barri de Corea.

La concessió d'aquesta important ajuda ha estat donada a conéixer aquest mateix matí pel vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau qui ha anunciat que el projecte ARRUR (Àrees de regeneració i Renovació Urbana) presentat pel consistori ha estat un dels quatre elegits per la conselleria dins el marc del Pla estatal d'habitatge 2018-2021 al qual s'havien presentat 15 projectes i on a més de Gandia han estat triades les propostes de Mislata, Sagunt i Benlloch En el cas de Gandia, el projecte arribarà als 4.043.500 €, ja que a l'1.833.610,54 euros que aportarà el Ministeri i els 762.500 euros de la Generalitat Valenciana cal sumar l'aportació del consistori (583.050 €) i els 865.000 € que sufragaran els veïns que es vegen beneficiats dels processos de rehabilitació en els seus habitatges i comunitats de propietaris.

L'ajuda concedida al projecte presentat per l'executiu municipal és la més quantiosa, ja que representa el 37% dels 7 milions atorgats en aquesta edició. Amb aquest són quatre els ARRUR concedits a Gandia amb el que es converteix en l'única ciutat de la Comunitat Valenciana tantes iniciatives d'aquest tipus en marxa.

Tal com ha explicat José Manuel Prieto, es tracta d'una de les majors inversions que s'han realitzat al barri de Corea en les últimes legislatures. "Hem treballat molt juntament amb els veïns, comunitats de propietaris, administradors de finques, arquitectes i arquitectes tècnics per a preparar aquesta candidatura que no només actua als carrers sinó que se centra en l'interior dels habitatges" "Corea té el nombre més gran d'habitatges de més de cinquanta anys i això crea vulnerabilitat habitacional per a les persones que hi resideixen". La iniciativa propiciarà que millore l'accessibilitat universal, l'eficiència energètica dels habitatges a més d'assegurar la conservació de la barriada. Paral·lelament, s'aconsegueix que la ciutat siga més compacta i s'evita que per créixer es deprede el territori.

Durant la roda de premsa s'ha explicat que la part del projecte que actua sobre la trama pública, se centrarà en l'eix entre la plaça de l'estació, el carrer Perú i els seus adjacents com la zona de les cases dels ferroviaris. A més es preveu la renovació de 251 habitatges. Respecte a per què s'han decidit determinades zones de la barriada, s'ha explicat que el factor amb més pes ha tingut ha sigut el nivell de vulnerabilitat de la zona, d'acord amb el Visor d'Espais Urbans Sensibles de la Comunitat Valenciana (VEUS). També s'ha valorat la protecció del patrimoni cultural i l'existència de deficiències en l'entorn urbà i als edificis, com problemes d'accessibilitat, així com la seua detecció mitjançant processos de participació ciutadana com els que s'han realitzat a la Junta de Districte.

En relació amb la idoneïtat de les intervencions proposades, s'ha valorat l'aplicació de la perspectiva de gènere i la proposta de mesures complementàries de caràcter social, ambiental i paisatgístic. Així mateix, s'ha valorat positivament una major aportació econòmica per part dels ajuntaments per damunt del mínim establert per afavorir a les unitats de convivència amb menys recursos i en situació de major vulnerabilitat.

Finalment, Prieto va voler agrair al Govern del Botànic, al conseller Dalmau i al Ministeri "la sensibilitat que han demostrat amb els projectes presentats des de la nostra ciutat i que ens estan convertint en un municipi de referència en aquest tipus de polítiques en tota la Comunitat Valenciana" i ha fet extensiu l'agraïment als funcionaris que han presentat la proposta i al Col·legi d'Administradors de Finques i als veïns de la barriada per la col·laboració.

Per la seua banda, Josep Alandete va destacar la importància de la regeneració urbana i dels ARRUR com a elements que compacten les ciutats i "ajuden a afavorir la cohesió social. Per a aquest govern tots els ciutadans tenen els mateixos drets i per això actuem en totes les barriades". Sobre els quatre programes que ha aconseguit la ciutat, el vicealcalde va declarar que "no és una casualitat" "Tenim un cos tècnic capaç de presentar projectes amb garanties a més d'un veïnat implicat. Aquests projectes milloren el dia a dia de les persones". "Si alguna cosa ens ha ensenyat la pandèmia, és la importància de l'espai que suposa l'habitatge i la importància de disposar d'espais comuns per compartir" va finalitzar Alandete.

Amparo Victoria va mostrar la seua satisfacció per la important injecció econòmica que suposarà per a la ciutat i la millora de la qualitat de vida dels veïns de Corea. "En els últims tres anys hem aconseguit tres programes i ho hem fet gràcies a un equip tècnic de primera". L'edil ha incidit que aquestes iniciatives suposen la generació d'ocupació, ja que els estudis demostren que per cada milió d'euros invertits es generen 75 llocs de treball.

Finalment, Inma Rodríguez va incidir que "ara hem de centrar tots els esforços en el fet que el projecte estiga acabat en temps i forma i ho farem de la mà dels veïns i els comerciants. És una inversió molt important per a la barriada i estic segura que tots aportaran el seu granet de sorra perquè siga

Twitter

Facebook