Post Image

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, i el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, acompanyats de la directora general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, Roser Obrer, i dels portaveus de tots els grups polítics amb representació al consistori gandià, han anunciat aquest matí a l’estació inter-modal de la ciutat la implantació d’un nou servei d’autobús llançadora Gandia-València que es posarà en marxa el pròxim 2 de novembre.

D’aquesta manera, de dilluns a divendres, s’establiran deu viatges diaris Gandia-València (des de les 6.15 fins a les 20.15 hores) i dotze València-Gandia (des de les 6.00 fins a les 22.00 hores), amb parades en l’estació d’autobusos en el cas de Gandia, i en València tant en l’estació d’autobús com a l’estació de tren Joaquín Sorolla, amb un preu de 7,25 euros el bitllet senzill i de 6,25 euros a partir de dotze viatges.

“La Generalitat Valenciana, juntament amb l’Ajuntament de Gandia, volem reforçar aquest corredor fonamental per a la mobilitat en la província de València i per al desplaçament de molts ciutadans que han d’anar a estudiar i treballar a la ciutat de València. Així, volem complementar l’oferta que ara no funciona correctament del servei de Rodalies, amb una oferta potent que ofereix la Generalitat Valenciana perquè els veïns i veïnes de Gandia i la comarca puguen accedir en bones condicions de transport públic per a connectar-se amb la ciutat de València”, ha indicat España.

El conseller de Política Territorial també ha remarcat que “és cert que en l’actualitat Rodalies no funciona com deuria. Per això, anem a complementar-ho amb aquest servei d’autobús llançadora i mantenir-ho, independentment de l’evolució que esperem siga positiva del servei de Rodalies. La Generalitat Valenciana vol estar ací, amb les seus competències i treballant de manera conjunta amb l’Ajuntament de Gandia per a reforçar el servei de transport públic i la connexió entre ciutats tan importants com Gandia i València”.

Per la seua banda, Prieto ha volgut agrair “la sensibilitat del conseller i la Generalitat Valenciana, ja que fa molt de temps que estem en converses pràcticament setmanals per abordar els problemes de Rodalies. Hem de lloar la generositat i la implicació de la Generalitat Valenciana, responent ambdues Administracions dels problemes dels ciutadans de Gandia, la Safor i comarques veïnes que utilitzen una connexió que és vital per a la nostra mobilitat, amb les oportunitats que suposa per als nostres veïns estar ben connectats amb València”.

El primer edil de Gandia també ha posat de manifest que “pensem que no fer res no és la solució, per això hem abordat amb la Conselleria els problemes de les freqüències de Rodalies. Volíem donar una resposta i fer-nos càrrec dels problemes que pateixen els seus usuaris, però també de les solucions que com Administració els podem oferir”, afegint que “no hi ha solucions màgiques, ni solucions de hui per a demà. Però sí que hi ha una petició formal per a reunir-me amb el president de Renfe i traslladar-li diverses propostes, en la línia de ser part nosaltres també part de la solució”.

Per últim, l’alcalde ha reiterat, com així ja ho va indicar en el passat Ple de l’Ajuntament, que “aquesta no és una qüestió de debat partidari i tots units hem de dur propostes a Renfe, amb un treball que ja estem fent prèviament per a enriquir la nostra línia de Rodalies i perquè seguim necessitant les connexions de tren amb la capital valenciana”.

Twitter

Facebook