Post Image

La Junta de Govern celebrada aquesta setmana va aprovar el reemborsament anticipat de dos préstecs per valor de 2,9 milions d'euros. Amb aquesta nova reducció, el deute municipal és de 272 milions d'euros en comparació amb els 350 que el govern va haver d'afrontar des de l'inici de la passada legislatura. La previsió és que, al final de l'any, la reducció total del deute serà de 80 milions d'euros (un 23% del total).

Així s'ha explicat aquest matí l'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto; qui ha estat acompanyat per vicealcalde, Jose Alandete; i el regidor delegat d'economia i hisenda, Salvador Gregori. "Hem représ el camí de la reducció de deute accelerat, després que en 2020 i el 2021 decidirem satisfer les necessitats dels grups més vulnerables, així com dels sectors productius de la ciutat afectats per les conseqüències de la guerra a Ucraïna amb 2,3 milions d'euros del romanent del tresoreria" va explicar la primera autoritat municipal qui va recordar que, paral·lelament, s'han llançat iniciatives com el "xec comerç".

Prieto va valorar que l'executiu no només té crèdit financer, sinó que ha recuperat la reputació de la institució. "Els proveïdors ja no es neguen a treballar amb la ciutat de Gandia perquè cobren la seua feina de manera puntual". L'alcalde també ha incidit en que tots els indicadors econòmics han millorat, ja que les xifres d'atur són les més baixes dels darrers dotze anys (reducció del 2,8% respecte l'abril de 2019) i les afiliacions a la Seguretat Social han augmentat en 466 persones respecte l'abril del 2019, el que suposa les millors dades des del 2010. "Els ciutadans de Gandia poden confiar en aquest govern, com hem demostrat fins ara. Treballem seriosament, amb rigor, contenció i responsabilitat. A finals de 2022, haurem pogut reduir el 23% (fins a 80 milions) del deute municipal" ha acabat Prieto.

Per la seua banda, Josep Alandete va voler destacar que aquesta reducció s'ha fet sense deixar de realitzar inversions i ajudar els sectors més vulnerables i productius afectats per la pandèmia i la crisi de la guerra. "El nostre objectiu és la gent d'ara i els que vindran. És per això que aquesta amortització és tan important, perquè la vida de les pròximes generacions millorarà. Continuarem treballant amb serietat i responsabilitat per millorar la nostra ciutat".

Finalment, Salvador Gregori va explicar que aquesta reducció del deute produïda durant ls últims set anys és el resultat del treball col·lectiu del govern de Serpis. "Quan les coses es fan bé, les xifres ho demostren". El cap d'economia i hisenda ha avançat que l'any que ve hi haurà una amortització de 10 milions d'euros amb el que la reducció ascendirà al 26,3%. "En aquestes dues legislatures s'amortitzaran un de cada quatre euros de deute, encara necessitarem una altra legislatura per liquidar els 140 milions d'euros de la legislatura del PP".

Twitter

Facebook