Post Image

L'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, ha comparegut aquest matí davant dels mitjans de comunicació acompanyat de la regidora delegada de Medi Ambient, Alícia Izquierdo, per explicar el resultat de la reunió mantinguda aquest mateix matí amb representants de la Demarcació de Costes, després d'anunciar dilluns passat que el govern municipal emprendria totes les mesures necessàries amb el fi d'evitar que l'extracció d'àrids de les platges de Gandia s'allargués fins al 26 de juliol.

"Hem arribat a un acord raonable i que atén les exigències que vaig plantejar públicament" ha declarat la primera autoritat municipal qui ha avançat que el primer dels punts acordats a la trobada de hui ha estat que els treballs es paralitzen durant els caps de setmana. "No podíem tolerar que, els dies de més afluència de banyistes, els camions estigueren entrant i eixint de la platja mentre la gent estava prenent el sol o banyant-se, amb el perill i les molèsties que això comportava". Durant la compareixença s'ha informat que els treballs d'extracció a la platja nord finalitzaran demà 27 de maig, es paralitzarà durant el cap de setmana i durant els dies 30 i 31 de maig, dilluns i dimarts que ve, s'ultimaran les tasques de perfilar l'arena i netejar la platja.

Pel que fa a la platja de l'Auir, s'ha avançat que divendres, 10 de juny, serà l'últim dia d'extracció d'arena. Les obres s'aturaran durant eixe cap de setmana i del 13 al 15 de juny s'ultimaran les tasques de perfilar l'arena i netejar la platja. Una data que implica reduir considerablement el primer cronograma que contemplava extracció d'àrids fins al 26 de juliol. Paral·lelament, s'ha acordat amb Costes un reforçament de la seguretat a la zona on s'estiga produint l'extracció de sorra, per evitar perills i salvaguardar la integritat dels usuaris de les nostres platges.

"Hem aconseguit retallar en quaranta-sis dies l'extracció de sorra prevista a la platja de l'Auir, i així evitem perjudicar el sector turístic i els usuaris de la platja en plena temporada estival. Ho hem obtingut amb diàleg, però de manera molt ferma, tenint molt clar que la nostra prioritat és Gandia" ha afirmat l'alcalde incidint en la predisposició de la ciutat a ser solidària amb altres municipis, però sempre tenint en compte que Gandia ja està en plena temporada turística, amb tots els serveis operatius i totes les empreses concessionàries en marxa.

"Ja ho vaig advertir dilluns passat. Si no es complia el calendari, acudiria on fos necessari per a defensar els interessos de Gandia, primer, per sobre de qualsevol altre interés. La meua obligació com a alcalde és defensar primer sempre Gandia" ha finalitzat Prieto.

Per la seua banda, Alícia Izquierdo ha declarat que "ens hauria agradat estalviar-nos la roda de premsa de dilluns passat perquè això hauria significat que la feina prèvia i el consens aconseguit s'havia complert". La responsable de Medi Ambient ha destacat que el problema de la regressió de la costa i les platges ha de ser abordat des de l'administració de Costes amb mesures estructurals globals. "Sota el paraigua de l'emergència s'executen actuacions que són simples trasllats d'arena que no solucionen res i que suposen una despesa i un mal per al sector turístic". "Estem contents que s'haja escoltat la posició del govern. És una bona

Twitter

Facebook