Post Image

La Junta del Govern Local aprovarà dilluns que ve la finalització del Programa d'Acció Integrada de Sanxo Llop. Un tràmit que significarà el pas definitiu per a desbloquejar un conflicte que s'ha estés durant anys i que suposa el procediment requerit per a finalitzar els treballs d'urbanització pendents (en l'actualitat hi ha un 47% executat i resta un 53%).

Tal com ha afirmat l'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, qui ha comparegut al costat del vicelacalde i regidor d'Urbanisme, Josep Alandete, aquesta mesura és "un dels procediments més importants i esperats per a aquest Ajuntament en els últims mesos". Cal recordar que les obres estaven paralitzades des de 2011, quan el govern de PP va atorgar la primera pròrroga a la companyia que va actuar com a agent urbanitzador.

Va ser a partir de 2018 quan es va resoldre la seua condició d'agent urbanitzador i van començar els procediments perquè l'Ajuntament tinguera la gestió directa del treball. Per tant, les obres de Sanxo Llop han estat paralitzades durant onze anys. "Continuem donant certesa, parlem de realitats i no de fum" ha afirmat la primera autoritat municipal, qui ha avançat que està previst que les obres s'inicien a la fi d'any o principis del pròxim, en funció del que es tarden a resoldre les possibles al·legacions que es presenten a aquesta actuació.

Serà a partir d'eixe moment quan el consistori podrà atorgar les llicències a aquelles empreses que es vulguen implantar en el polígon, de manera que les obres d'urbanització podran executar-se de manera paral·lela a la concessió de llicències. En aquest cas, l'ajuntament prioritzarà l'execució de la urbanització de les parcel·les on ja existisquen projectes definits.

Sobre el tipus d'empreses que es podrien implantar, Prieto ha explicat que podran ser serveis sanitaris públics, clíniques privades, serveis de cirurgia sense ingrés, residències per a persones majors o startups innovadores com les cinc que s'instal·laran, de manera provisional, en els baixos de la residència del Grau dins del projecte de la Generalitat del Districte Digital.

L'alcalde ha avançat, d'altra banda, que ja hi ha diversos projectes sobre la taula d'empreses vinculades al món de la salut que han mostrat el seu interés a implantar-se en Sanxo Llop. "Amb el clúster sanitari pretenem ser referent i aconseguir un eix motor que atraga empreses per a crear treball i oportunitats per a Gandia, la comarca i la província. El sector sanitari és un sector d'alt valor afegit que genera molta ocupació d'alta especialització. Això ens permetrà retindre i atraure talent perquè ningú tinga excuses a l'hora d'anar-se'n del territori" "Tenim un poderós ecosistema per a millorar la col·laboració publicoprivada. Estem parlant d'empreses que s'alien entre elles i que busquen la complicitat de les institucions per a tindre certeses", ha conclòs l'alcalde.

Per part seua, Josep Alandete ha incidit en el fet que "desbloquejar Sanxo Llop era un objectiu del govern. Portem treballant des de la passada legislatura per a convertir un conflicte en una oportunitat, per a generar bones notícies a partir de l'escolta de tots els agents implicats. Hem parlat amb tots i realitzat una auditoria, a més de desjudicialitzar el projecte perquè no es detinguera".

El vicealcalde també ha posat en valor que el projecte porta des de 2011 aturat, però que encara així, el cost de l'actuació no s'incrementarà, ja que en ser l'ajuntament l'agent urbanitzador, no existeix benefici empresarial i es poden evitar tota una sèrie de

Twitter

Facebook