Post Image

El Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme ha aprovat per a Gandia un nou Pla de Sostenibilitat Turística (PST). En aquesta ocasió la xifra atorgada per desenvolupar diversos projectes ascendeix a 2.441.000 euros que s'executarà entre el 2023 i el 2025.

D'aquesta manera, Gandia aconsegueix un dels 18 plans que s'han atorgat a poblacions de la Comunitat Valenciana a través dels Fons Next Generation amb el que ja són gairebé 8 milions d'euros dels Fons Europeus amb aquesta nova concessió els que ha rebut Gandia.

Així ho ha informat l'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, qui ha estat acompanyat per Josep Alandete, vicealcalde i regidor d'Urbanisme; i el regidor delegat de Turisme, Vicent Mascarell. Aquest nou pla dóna continuïtat al que s'està executant entre el 2021 i el 2023, dotat amb tres milions d'euros, i que va lligat a la generació d'espais turístics integrats i cohesionats territorialment que en puguen garantir la sostenibilitat en el temps.

José Manuel Prieto s'ha mostrat satisfet per aquesta nova arribada de diners a la ciutat que permetrà la generació de més riquesa, més llocs de treball i continuar avançant "cap al camí de la recuperació econòmica de sectors tan importants com són per a nosaltres el turisme i la innovació, i ho farem d'una manera amable amb l'entorn i alhora sostenible". "Som referència turística des de fa anys i ara també ho som en competitivitat i sostenibilitat. Som referents perquè ja estem pràcticament finalitzant el primer PST i ens preparem per a executar 2,4 milions més per continuar convertint-nos en una destinació cada vegada més confortable, que aconseguisca atreure més esdeveniments i més competicions esportives que ens ajuden a desestacionalitzar la nostra platja".

Tal com ha explicat l'alcalde, els projectes que s'integren en aquest Pla de sostenibilitat turística seran tres:

1.- La Cova del Parpalló amb una rehabilitació sostenible del Centre d'Interpretació, museïtzació activa de l'espai amb continguts digitals i millora dels accessos tant al centre com a la Cova.

2.- A l'avinguda del Grau, on es continuarà amb la millora de la connectivitat i l'adequació urbana a l'eix entre l'avinguda del Grau i l'entorn urbà immediat (tram entre el Consell dels Joves fins a la rotonda de Daimús).

3.- Aplicació d'accions en matèria de solucions tecnològiques i informació turística a través de l'anàlisi de dades generades en l'àmbit turístic per a la seua transformació en informació de valor.

En aquest punt, l'alcalde ha destacat que amb l'ajuda es millora i s'incideix en la innovació i digitalització d'empreses alhora que augmenta la competitivitat al sector turístic.

Per part seua, Josep Alandete ha atribuït aquesta nova arribada d'ajudes a "un treball callat que es realitza a diversos nivells i que gràcies a ell, ens està permetent continuar construint una ciutat amable i sostenible". Sobre les actuacions, el vicealcalde ha destacat que "invertim a la trama urbana i al patrimoni per aconseguir un avantatge turístic respecte a altres destinacions".

Finalment, Vicent Mascarell va voler agrair la feina i la solvència que demostren els tècnics municipals. "Som una de les dues ciutats de la Comunitat Valenciana on s'ha adjudicat dos PST i serem els primers a complir amb els terminis". El regidor de Turisme ha abordat l'amplitud de l'oferta turística de la ciutat i ha destacat que l'actuació del Parpalló permetrà continuar augmentant el "catàleg d'excuses i raons per visitar-nos" "Posarem en valor un element patrimonial poc

Twitter

Facebook