Post Image

La Universitat de València augmentarà la seua presència i aposta per Gandia a partir del pròxim curs amb projectes que ajudaran a la formació de la ciutadania (encara que no siguen universitaris) amb l'objectiu de millorar l'ocupabilitat i les capacitacions professionals.

Aquesta és la principal conclusió de la reunió que han mantingut aquest matí l'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto i la rectora magnífica de la Universitat de València, Mavi Mestre, on també hi han participat altres representants de la UV i el consistori.

Tal com han explicat durant la compareixença, s'ha acordat iniciar diferents línies de treball que permetran ampliar la relació entre la ciutat i la Universitat. La primera passa per les conegudes com a "microcredencials" que permetran que les persones que així ho desitgen, encara que no disposen de formació universitària, puguen adquirir titulacions que els permeten accedir al mercat laboral o millorar el seu lloc de treball.

Aquestes "microcredencials" es posaran en marxa en funció de les necessitats del sector empresarial. "Gran part del problema que hi ha actualment és que les empreses necessiten personal qualificat de manera immediata i una de les solucions serà aquest tipus de formació per donar més oportunitats als ciutadans i empreses amb la qual cosa s'aconseguirà més generació de riquesa".

La segona línia passa pels doctorats industrials que ja s'estan abordant amb les empreses de la Safor. Per assolir aquests objectius, la primera autoritat municipal ha explicat que caldrà ampliar el conveni de col·laboració entre les dues entitats perquè reculla aquestes noves línies de col·laboració.

Paral·lelament, es posarà en marxa un grup de treball mixte que serà l'encarregat de definir les línies de formació que s'oferiran per al pròxim curs escolar. "Aquest acord és una excel·lent notícia per a la ciutat, ja que tindrà resultats immediats i millorarà les possibilitats de formació de cara al futur i ho farà sobretot, per a un altíssim nombre d'estudiants que es desplacen a València i que així es quedarien a la nostra ciutat per formar-se o per a altres persones que podran continuar la seua formació d'una manera molt més flexible" va destacar l'alcalde qui ha afegit que "la prosperitat de la comarca i de la ciutat per tenir en compte el que sol·liciten els estudiants i les empreses".

Per la seua banda, Mavi Mestre ha recordat que la Universitat de València fa quaranta anys que és a la ciutat i que la seua intenció és la de continuar creixent. "Hui ens hem plantejat com la Universitat pot millorar la vida de les persones de Gandia i la comarca i la resposta ha estat millorant la formació". Sobre les "microcredencials",

Mestre ha incidit que així els no universitaris es podran acostar a la Universitat. "Podran formar-se en aquest àmbit sobre quatre pilars com són la formació competencial, eficaç, aplicada i a la carta. Per això estudiarem les àrees d'actuació que ajuden millor al creixement de

Twitter

Facebook