Post Image

L'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, ha comparegut davant els mitjans de comunicació en una roda de premsa on ha estat acompanyat de la regidora delegada d'educació, Esther Sapena, per informar que la Generalitat Valenciana, presidida en funcions per Ximo Puig, ha aprovat la delegació de competències per a la construcció del Centre d'FP Integrat pel que serà el consistori gandià qui execute el projecte.

Així, i una vegada la Generalitat Valenciana ha revisat la memòria del projecte i ha resolt la petició que va fer el plenari municipal, l'ajuntament podrà iniciar aquest projecte ambiciós que s'emmarca dins del Pla Edificant. L'alcalde ha reivindicat la important inversió del Pla Edificant als centres educatius públics. "Si sumem les quantitats mobilitzades tant per a centres de Primària com de Secundària (aproximadament 23 milions d'euros), estem parlant d'una inversió global per a Gandia de més de 47 milions d'euros en infraestructures educatives". "Hem d'agrair la diligència, la celeritat i la sensibilitat que ha tingut el Consell presidit per Ximo Puig, que sempre ha estat un gran aliat per a la ciutat de Gandia" ha declarat la primera autoritat municipal qui ha recordat que aquesta actuació ha estat possible gràcies a l'ampliació efectuada per la Generalitat Valenciana el juliol del 2022 a fi de continuar construint, millorant i rehabilitant centres educatius.

Prieto ha mostrat la seua satisfacció, ja que es tracta d'una infraestructura estratègica que aposta per la formació dels joves, que es traduirà en "més ocupabilitat, augmentant la sincronització entre l'oferta i la demanda d'ocupació de les nostres empreses" i ha afegit que a Centre Integrat d'FP també suposarà un revulsiu per a la part oest de la ciutat, com Beniopa o la part final del passeig de les Germanies, una zona que està en expansió i que ajudarà a posar en marxa projectes de vida i oportunitats per a tothom. "Estem d'enhorabona. Invertir en educació és sens dubte invertir en oportunitats i invertir en futur. Estem garantint un major nombre de llocs educatius a la nostra ciutat i a la nostra comarca, que permetran millorar les competències professionals del nostre alumnat per donar resposta a les demandes del mercat laboral" "Hem estat, estem i continuarem treballant de valent per millorar les infraestructures educatives de la ciutat de Gandia. Tot i els canvis que estan produint-se a la Generalitat Valenciana, hem de reforçar i refermar encara més, per assegurar en el temps uns centres educatius a l'abast de tothom per afavorir la igualtat d'oportunitats i l'equitat" ha finalitzat Prieto.

Per la seua banda, Esther Sapena ha valorat positivament la notícia, ja que aquesta inversió suposarà "un gran repte per a l'ajuntament durant els pròxims quatre anys atés que el futur centre de formació professional integral és una inversió estratègica, molt necessària i demandada, que aposta per la formació dels nostres joves i que tindrà un efecte directe a la inserció laboral perquè s'adapta a les necessitats reals del nostre teixit empresarial".

La regidora d'Educació ha destacat l'aposta per uns Graus que ha considerat "molt arrelats al nostre territori i ací destaca la rapidesa que ha tingut la Conselleria en garantir els diners i l'esforç per poder assumir les competències des de l'ajuntament. L'alumnat realitzarà pràctiques a les empreses del sector local i comarcal per a qui s'ha format directament amb allò que millorem l'ocupabilitat".

Sobre la infraestructura

El nou centre se situarà a la zona de Beniopa-Passeig, on l'Ajuntament de Gandia ha cedit a la Conselleria d'Educació una parcel·la dotacional de 14.000 metres quadrats. Concretament, entre els carrers Partida de Quintà i carrer Parpalló. El Centre Integrat d'FP albergarà, a més d'espais per al CEFIRE per a la formació de professors, fins a cinc famílies professionals amb els seus respectius cicles formatius de grau mitjà i superior. Una proposta en què es continua treballant de forma consensuada amb la comunitat educativa i l'empresariat de la ciutat i la comarca:

1. Família Professional d'Electricitat i Electrònica, que inclou els cicles següents:

Cicle formatiu de grau mitjà d'instal·lacions de telecomunicacions.

Cicle formatiu de grau mitjà d'instal·lacions elèctriques i automàtiques.

Cicle formatiu de grau superior d'electromedicina clínica.

Cicle formatiu de grau superior de sistemes de telecomunicacions i informàtics.

Cicle Formatiu de grau superior de Sistemes Electrotècnics i automatitzats.

2. Família Professional d'Hostaleria i Turisme, que inclou:

Cicle Formatiu d'FP Bàsica de Cuina i Restauració.

Cicle Formatiu de grau mitjà de Cuina i Gastronomia.

Cicle formatiu de grau mitjà de serveis en restauració.

Cicle Formatiu de grau superior de Direcció de Cuina.

Cicle formatiu de grau superior d'agències de viatges i gestió d'esdeveniments.

Cicle formatiu de grau superior de gestió d'allotjaments turístics.

Cicle Formatiu de grau superior de Guia, Informació i Assistència Turística.

3. Família Marítim-Pesquera, que inclou:

Cicle Formatiu d'FP Bàsica d'Activitats Marítim-pesqueres.

Cicle Formatiu de grau mitjà de Navegació i Pesca de Litoral.

4. Família de Sanitat, que inclou:

Cicle formatiu de grau mitjà de Cures Auxiliars d'Infermeria.

Cicle Formatiu de grau mitjà de Farmàcia i Parafarmàcia.

Cicle formatiu de grau superior d'anatomia patològica i citodiagnòstic.

Cicle Formatiu de grau superior de Documentació i Administració Sanitàries.

Cicle formatiu de grau superior d'imatge per al diagnòstic i la medicina nuclear.

Cicle Formatiu de grau superior de laboratori Clínic i Biomèdic.

Cicle Formatiu de grau superior d'Orto-pròtesi i productes de suport.

Cicle Formatiu de grau superior de Radioteràpia i Dosimetria.

5. Família de Seguretat i Medi Ambient, que inclou:

Cicle formatiu de grau mitjà d'emergències i protecció civil.

Cicle formatiu de grau superior de coordinació d'emergències i de protecció civil.

Twitter

Facebook