Post Image

L'Ajuntament de Gandia ha acollit aquest matí la Junta Local de Seguretat on s'ha abordat el dispositiu especial que es posa en marxa amb motiu de la temporada estival. La trobada ha estat presidida per l'alcalde de la ciutat, José Manuel Prieto, i ha comptat amb la presència de la delegada del govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé; la regidora delegada de Protecció, Seguretat i Convivència, Lydia Morant; i l'Intendent Cap Principal de la Policia Local de Gandia, José Martínez Espasa, així com representants dels Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat, bombers, a més dels regidors de les àrees afectades pel dispositiu.

Finalitzada la reunió, José Manuel Prieto ha destacat que aquest estiu serà el primer en què la nostra ciutat aculla dos grans festivals de música als quals se sumaran les desenes de milers de persones que visiten Gandia fins a doblar la població durant l'època estival o les persones que acudisquen per celebrar el Dia del Turista o les múltiples celebracions que es preveuen a la ciutat.

L'alcalde ha afirmat que "serà un bon estiu quant a seguretat", ja que aquest any els índexs de criminalitat a la ciutat de Gandia s'estan reduint en gairebé tots els aspectes malgrat doblar la població gràcies a l'eficàcia de la Policia i la coordinació de les forces de seguretat.

Paral·lelament, la primera autoritat municipal ha posat en valor tots els serveis que es presenten a la platja: des dels que s'ofereixen a peu d'arena, passant pel servei de quads, el servei d'informació, el manteniment de platja, el salvament i el socorrisme. "Arranquem la temporada d'estiu en plenitud, amb un dels dispositius de seguretat més grans dels últims anys tant en presència al carrer com a la platja i l'arena. Els nostres ciutadans, visitants i turistes poden estar tranquils perquè saben que estaran protegits" va finalitzar l'alcalde.

Per la seua banda, Pilar Bernabé va incidir que "Gandia és una ciutat segura, tranquil·la i amable. No és una afirmació qualsevol, ja que ve confirmada per les dades". Tal com ha explicat la delegada del Govern, si es compara aquest any amb el 2022, les dades baixen en tots els paràmetres analitzats exceptuant la ciberdelinqüència que està augmentant a tot el territori nacional i la violència de gènere.

En aquest punt, Bernabé ha destacat que són més els casos denunciats, les detencions i les dones protegides. "Les xifres ens obliguen a continuar lluitant contra aquesta xacra social que és la violència de gènere. No es pot combatre la violència de gènere si no es nomena ni es denuncia. Des d'ací apel·lem a la ciutadania que denuncie qualsevol classe de comportament d'aquest tipus". Pel que fa a l'operatiu, la Policia Nacional desplegarà 254 efectius. 

Twitter

Facebook