Post Image

La Junta de Govern local ha aprovat aquest matí una retenció de crèdit de futurs per als anys 2024 i 2025 de 230.000 euros per a presentar la candidatura del Palau Ducal dels Borja al ‘2 per cent cultural’ (1’5 milions d’euros) del Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana. Ho anunciat aquest matí l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, durant la visita que ha realitzat a la façana remodelada de l’Armeria, acompanyat de la primera Tinenta d’Alcaldia i regidoria de Patrimoni, Alícia Izquierdo, i l’edil de Cultura i Turisme, Balbina Sendra.

«Ara tenim un compromís de finançament de l’Ajuntament de 230.000 euros a través de la Fundació del Palau, que serà la que es comprometrà a eixe cofinançament del ‘2 per cent cultural’; assumit en 1 milió per la subvenció, en cas d’atorgar-se, i els altres 500.000 euros per la fundació. L’Ajuntament, com a integrant de la fundació, fa el seu compromís de finançament a futur».

L’alcalde ha assegurat que aquesta setmana el patronat de la Fundació Palau Ducal formalitzarà la candidatura al 2 per cent cultural d’un dels edificis més visitats de tot l’estat espanyol. Els objectius principals a restaurar són la consolidació de l’estructura del Saló de Corones i l’accés pels carrers de Carmelites i Jesuïtes. «Hi ha un compromís per part de la Fundació del Palau Ducal dels Borja d’incorporar el que és l’espai de terrassa que coincideix amb aquests vials, per tal de guanyar un accés nou, mentre es remodelen els carrers de l’entorn, que és una intervenció compromesa per aquest govern i que podria començar en els pròxims mesos. Volem embellir eixa zona de la ciutat, no aprofitada, convertint-la en espai de pas i element emblemàtic de visualització dels trets identitaris del Palau. I, a la vegada també, guanyar un accés nou per a la ciutadania».

La façana de l’Armeria recupera l’esplendor Era una actuació molt esperada perquè feia molt de temps que calia una intervenció integral en la façana de l’Armeria, amb una inversió de 270.00 euros, que ha permès, gràcies al treball tècnic de restauració que es recuperara l’esplendor i es descobrira en un estat original, amb finalitat defensiva del monument BIC. Coincideix en el temps amb altres dos intervencions aprovades també la legislatura anterior per la Direcció General de Patrimoni de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport.

En primer lloc, el punt de recepció dels visitants, remodelant-se a hores d’ara, per tal de guanyar prestància i millorar les condicions, tant de visitants com del personal que hi treballa. L’altra actuació, ja acabada, és el sostre de la Galeria d’art, que es coneix també com a ‘Galeria de les ceràmiques’; una intervenció molt esperada pels problemes de filtració d’aigua.

Twitter

Facebook