Post Image

El regidor delegat de govern interior i coordinació administrativa, Jose Manuel Prieto, ha comparegut aquest matí en roda de premsa per anunciar que l’Oficina d’Atenció al Ciutadà ha incorporat, dins del seu pla de modernització, la firma biomètrica. Un tipus de signatura que permet que aquelles persones que no disposen de signatura digital, puguen signar els documents digitals sense necessitat de haver de recórrer al paper o a l’escaneig de documents.

“Continuem implantant a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà nous aspectes que van més enllà d’aportar informació i que aborden una millor assistència a la ciutadania al temps que simplifiquem processos i tramitacions” “La nostra intenció des del departament és que el ciutadà puga completar en una sola cita tots els tràmits i per a això modificarem físicament les instal·lacions i crearem la figura del gestor d’Oficina dins de la relació de llocs de treball del consistori per millorar el servei” va explicar l’edil.

El primer pas per a aquesta nova Oficina és la posada en marxa del servei de la signatura biomètrica que es produeix després de la implantació el 2014 del registre electrònic i la creació de la Carpeta Electrònica que permet realitzar pràcticament tots els tràmits de l’Ajuntament de manera electrònica.
D’aquesta manera, els ciutadans podran continuar presentant la seua documentació en paper però els documents seran digitalitzats per convertir-los en documents electrònics amb el que l’Ajuntament deixarà de recollir paper, ja que un vegada digitalitzat el tràmit, serà retornat al ciutadà.

Prieto ha recordat que l’Ajuntament ja disposa d’ordinadors que poden utilitzar els ciutadans per realitzar els tràmits i que, si cal, poden comptar amb el suport d’un tècnic municipal. “Perquè l’oficina aconseguisca que tots els documents siguen digitals hem implantat la signatura biomètrica amb la qual els ciutadans que no disposen de signatura electrònica estamparan la seua signatura en format digital utilitzant una tablet. Un procés que garanteix la validesa del document i fins i tot constata la data i l’hora de la signatura, amb el que es garanteix la seua validesa al llarg del temps”.

Twitter

Facebook