Post Image

Coincidint amb el primer any de la legislatura, el govern local de Gandia vol donar un major impuls a la ciutat “i a les polítiques per a les persones”. És per això que l’alcalde, José Manuel Prieto, acompanyat per la primera tinenta d’alcaldia, Alícia Izquierdo, ha anunciat aquest migdia una reorganització del govern amb noves competències i responsables, “dins de l’aposta d’anar avançant en la transformació de la ciutat per fer-la més amable, més accessible i més competitiva per a tota la ciutadania. Ens adaptem a les noves realitats i oportunitats”. Així, es crearan tres noves delegacions estratègiques per a donar un impuls encara major “per guanyar en eficàcia i eficiència davant la molta gestió que tenim en marxa. Les noves delegacions serviran per seguir impulsant el govern de la ciutat i ens faran ser més àgils i més eficaços, a la vegada que situen a les persones al centre de la nostra tasca diària. Ser encara més eficaços i executar tot el que hem començat amb agilitat per a començar a veure resultats més evidents”.

Ciutat més accessible, còmoda i inclusiva

Per primera vegada en la història es crearan les dues delegacions de ‘Ciutat Accesible’ i de ‘Persones amb Discapacitat’. “Som sensibles amb les persones amb problemes de mobilitat, i considere prioritari reafirmar amb estes dues competències específiques la millora dels seus drets a la nostra ciutat. Volem que Gandia siga una ciutat per a totes i tots”.

La nova delegació de ‘Ciutat Accessible’, s’incorpora a l’actual delegació de ‘Qualitat Urbana i Serveis Bàsics’, que passa a denominar-se ‘Qualitat Urbana, Serveis Bàsics i Ciutat Accessible’. D’aquesta nova responsabilitat es farà càrrec el regidor de la delegació Jesús Naveiro. “Gandia vol ser pionera en la igualtat, en l’eliminació de barreres arquitectòniques. I eixe model d’Urbanisme amb l’humanització de places i carrers va a prioritzar l’accessibilitat amb l’eliminació constant d’eixes barreres”.

D’altra banda, la delegació de ‘Persones amb Discapacitat’ estarà dins de les competències que encapçala la regidora Maribel Codina. “Reforçarem el treball amb els col·lectius socials. Volem una ciutat més inclusiva. Volem així fomentar, des de l’escriptura Braille a implementar dispositius de so en els semàfors. Tot això, per facilitar la inclusió per tot arreu de la ciutat”.

Delegació de ‘Projectes Europeus, Fons Next Generation i Agenda Urbana’

Gandia vol enfortir-se amb els fons que arriben d’Europa, perquè és Europa qui ajuda a avançar a les ciutats. “Gandia és una de les ciutats més avançada en inversió en fons europeus Next Generation. Ja tenim en marxa el 62% d’aquest programa d’ajuda (22 projectes executats), amb una previsió d’aconseguir al voltant de 50 milions d’euros en inversions. Tenim l’Oficina de l’Inversor per facilitar l’arribada d’inversions públiques i privades. Més de 150 milions d’euros. I tot amb un objectiu: la transformació de la ciutat en benefici de la ciutadania, de les oportunitats i de les inversions. La tercera transformació de Gandia ja ha començat, però amb estos canvis serà més eficaç, més àgil i més evident”.

Per tot això, l’alcalde ha anunciat la creació una delegació específica de ‘Projectes Europeus, Fons Next Generation i Agenda Urbana’ “perquè obtindre ajudes europees continuarà fent de Gandia una ciutat més competitiva”, que assumirà el tinent d’alcalde, Vicent Mascarell, al mateix temps que presidirà la comissió i que estarà dins de l’Àrea d’Urbanisme. El nou urbanisme de la ciutat Urbanisme com afavoridor d’inversions i aliat de la col·laboració público-privada (hotels, Ale Hop, residències...).

En aquest sentit, les delegacions d’Urbanisme, Territori i Infraestructures, i Activitats i Disciplina Urbanística que tenia Mascarell passaran a Maite Alonso, que deixa de ser Coordinadora General d’Alcaldia per a coordinar l’Àrea d’Urbanisme, Infraestructures, Qualitat Urbana i Habitatge.

La finalitat és accelerar les urbanitzacions i els projectes urbanístics pendents, al mateix temps que Gandia obtinga nous espais de creixements i per tant d’oportunitats. “Gandia vol liderar eixe espai de capitalitat i lideratge en la Comunitat Valenciana. I vol executar tot el que hem assolit: les inversions iniciades i els projectes que hem lluitat i que se’ns han concedit: Comencen les obres de Sanxo Llop en setembre; tracem fulls de ruta per a les urbanitzacions; executem moltes de les inversions aconseguides; Pla de Sostenibilitat Turística; millora de les comunicacions, dels accessos a la ciutat. I no podem perdre ni un minut”.

Reforç a la defensa i recuperació del patrimoni

Molts dels projectes estan vinculats al patrimoni. Per aquesta raó, es vol reforçar les tasques de defensa de la recuperació i patrimoni de la ciutat com un element fonamental dins de l’estratègia de respecte a la nostra cultura i l’aposta pel nostre turisme, amb la creació d’una coordinació general de Patrimoni i Memòria Democràtica sota la responsabilitat de Josep Miquel Moya.

Per últim, el nou responsable d’Alcaldia, Planificació i Estratègia de Ciutat serà Alfred Boix.

Canvis en presidències de Juntes de Districte

Finalment, José Manuel Prieto també ha anunciat alguns ajustos en algunes presidències de Juntes de Districte dels barris per donar un impuls dels districtes i de les polítiques de proximitat. En aquest sentit, ha recordat que el Pla Respecte, començarà a desenvoliupar-se en setembre i el desplegaran els regidors de barri. Així, Corea passarà d’Inma Rodríguez a Jesús Naveiro; Benipeixcar, de Maribel Codina (manté Raval) a Inma Rodríguez.

Twitter

Facebook