Post Image

El vicealcalde de Gandia, Josep Alandete; el coportaveu del govern de Gandia, Jose Manuel Prieto; i el regidor de Seguretat Ciutadana, Nacho Arnau, han comparegut aquest matí en roda de premsa per informar dels principals punts que es van abordar ahir a la Junta de Govern.

El primer lloc s’ha informat de l’acord a què es va arribar ahir per pal·liar els danys produïts per la borrasca Glòria succeïda la passada setmana. En concret, la Generalitat Valenciana va acordar mitjançant decret divendres passat instar el Consell de Ministres per declarar als municipis afectats com a zona greument afectada per emergència de Protecció Civil i a tramitar després d’aquesta declaració de totes les subvencions necessàries per a pal·liar els danys produïts d’aquest tipus de fenòmens meteorològics entre els quals s’inclou l’activació del Fons de Solidaritat de la UE.

“Amb aquesta mesura pretenem aconseguir les ajudes necessàries tant a la part pública com en la privada i perquè els treballs es puguen iniciar el més ràpid possible” va explicar Jose Manuel Prieto qui ha afegit que la proposta, realitzada pel regidor de Seguretat Ciutadana, serà elevada aquest mateix dijous al plenari municipal per a la seua aprovació i on es contempla a Gandia com a Zona greument afectada per emergència de Protecció Civil.

Prieto també va destacar que la Junta de Govern ha volgut fer un agraïment a tot l’equip tècnic i les brigades que van treballar abans, durant i després del temporal per recobrar la normalitat com més aviat millor.

Per la seua banda, Josep Alandete ha exposat l’estimació inicial i aproximativa realitzada pels tècnics municipals dels danys soferts. En total, la quantitat ascendeix a 3.170.000 €.

Els imports són els següents:
– Infraestructures de platges: 300.000 €
– Parcs i jardins: 180.000 €
– Infraestructures fluvials: 800.000 €
– Infraestructures del barranc de Sant Nicolau: 370.000 €
– Reconstrucció del paviment al Passeig Marítim: 1.170.000 €
– Danys en els pàrquings subterranis a la platja: 1.375.000 €

El vicealcalde ha aprofitat la seua intervenció per a agrair la ingent tasca que han realitzat els tècnics municipals i ha recordat que en aquesta primera valoració no s’han inclòs els desperfectes dels col·lectors de la platja que també han patit danys i ara mateix s’estan avaluant de forma més detinguda. “Totes aquestes afeccions ja s’han enviat a la Delegació de Govern perquè s’incloguen ja en les ajudes que s’atorgaran per la declaració d’emergència“.

Per la seua banda, Nacho Arnau va explicar que la proposta ha estat tramitada amb celeritat. “Nosaltres ja hem fet els deures i dijous s’aprovarà en el ple municipal” “Ara el Consell de Ministres activarà totes les línies necessàries en funció de les valoracions dels diversos municipis que ens hem vist afectats”.
El regidor ha explicat que les ajudes s’han sol·licitat per danys en habitatges, per despeses realitzades per la cooperació local durant l’emergència, ajudes a persones físiques o jurídiques, ajudes a establiments industrials o comercials, ajudes a produccions agrícoles, forestals o ramaderes i ajudes o excensions d’impostos que graven les propietats afectades.

El segon dels punts abordats ha estat la valoració de la sentència de la Sala del Contenciós de la Secció Primera del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana sobre el litigi amb els propietaris de la discoteca Coco Loco.
Prieto ha recordat que amb anterioritat a aquest procés l’Ajuntament de Gandia havia hagut d’abonar prop de 400.000 € euros a l’empresa en concepte de lloguers no pagats durant l’època de govern de Partit Popular.

En aquest cas, la mercantil reclamava més d’1.980.000 € en concepte de la responsabilitat patrimonial derivada de l’anul·lació de la llicència de discoteca amb motiu del canvi puntual de l’ordenament a la zona de passeig marítim.

L’escrit dóna la raó a l’Ajuntament de Gandia i els seus serveis jurídics per la qual cosa el consistori no haurà de pagar ni un euro per aquest concepte.
No pagarem ni un euro per aquesta par de l’operació. Amb això aconseguim estalviar gairebé dos milions d’euros a la ciutat per la nefasta gestió del Partit Popular quan va estar governant” “Això certifica que, tal com marca l’auditoría que va realitzar el govern, necessitarem 3 legislatures per tenir l’Ajuntament com el va trobar el PP” “Seguim sense saber de quina manera beneficiava aquesta mesura a la ciutat i sense tindre ni una sola explicació per part dels que ara estan a l’oposició. Des del primer minut sabíem que no era una operació bona per a la ciutat” “Amb aquesta resolució acabem amb els contenciosos oberts per culpa d’aquesta ruïnosa operació i dels impagaments que el govern del PP ens va deixar en herència en aquest cas“.

Twitter

Facebook