Post Image

L’alcalde de Benirredrà, Emilio Falquet; i el regidor delegat de Política Festiva a l’Ajuntament de Gandia, Jose Manuel Prieto, han presentat aquest matí en roda de premsa les activitats previstes amb motiu de la celebració de la tradicional Porrat de Benirredrà que tindrà lloc del 17 a l’19 de gener, declarat Festa d’Interés Turístic Local en 2010 per la Generalitat Valenciana, i on col·laboren any rere any els dos ajuntaments.

Emilio Falquet ha recordat que aquest any la crema de la foguera es farà a la plaça de l’Església en lloc de l’Ermita per evitar possibles incidents a la muntanya tal com indica la nova legislació.
L’alcalde de Benirredrà ha explicat aquest any, els dinosaures marcaran les activitats amb actuacions al carrer. “Creiem que aquest any, tindrem un Porrat tradicional, amb les activitats que ja es realitzaven abans però amb més novetats”.

Per la seua banda, Jose Manuel Prieto va destacar la col·laboració de la corporació de Benirredrà que possibilita aquest cap de setmana d’activitats i va incidir el cicle de música clàssica que se celebraran a l’Ermita i que cada any atreuen a més persones. “L’Ermita és un dels llocs singulars del Porrat, que articulava l’antic Porrat i una manera de fer-la valdre desenvolupant aquests concerts allà”

La festa envairà els carrers de Benirredrà el proper cap de setmana tot i que, el dijous 17, a l’aula de Cultura, es presenta l’exposició “Ulls de Mussol”, del Col·lectiu de Pintura de la Safor.
Durant tot el matí de divendres 18, els més menuts podran gaudir a la plaça de l’Església del “Porrat a l’escola”, jocs populars i activitats dinàmiques destinades a escolars.

Un pregó teatralitzat inaugurarà oficialment el Porrat, enguany a càrrec del Tio Vicent de la Terreta, vigilant de la Cova del Puntal del Gat, que recitarà el “gojos de Sant Antoni”.
A les 20.45 hores serà el torn de l’espectacle de foc i animació “Passe de dinosaures” i posteriorment, a les 21.00 hores, es procedirà a la crema de la foguera.

A les 23:30 hores la Carpa del Porrat serà escenari per a la música amb l’actuació del grup La Seu.

El dissabte 18 serà la jornada escollida per gaudir del mercat típic: llocs de temàtica valenciana que ofereixen artesania i productes gastronòmics als visitants en horari d’11.00 a 14.30 hores i de 16.30 a 20.30 hores.
Sobre el mercat, s’ha explicat que tindrà en zones d’exposició amb rèpliques de fòssils i ous de dinosaures i panells amb imatges de dinosaures, amb música i efectes de so corresponents a la temàtica.
A més es comptarà amb zona on els més menuts podran, amb brotxes i estris, desenterrar i descobrir esquelets de dinosaures i gaudir d’atraccions infantils.
A partir de les 23:30 hores, a la Carpa del Porrat, sopar i ball amb la discomòbil “Prosonik” – Festa Remember.

Els actes del diumenge 19 de gener començaran, a les 11 del matí a la plaça de l’Església, amb els tocs històrics medievals de campanes, una exhibició a càrrec de l’Associació de Campaners de Benirredrà juntament amb la Colla de Campaners de l’Alqueria de la Comtessa.

El cicle de música clàssica tindrà lloc a les 12 hores a l’Ermita i tindrà com a repertori obres dels grans mestres del Barroc a càrrec de professorat de Conservatori de Música Jose Clemente d’Oliva sota la direcció de Telmo Gadea.

A les 12:30, a l’església de Sant Llorenç, tradicional benedicció d’animals i repartiment de pans beneïts que deixarà lloc a les 13.00 hores a l’actuació de la Muixeranga de la Safor.
A partir de les 14:30, serà el moment de la tradició gastronòmica amb les cassoles d’arròs al forn a la carpa del carrer Tramuntana, on els assistents comptaran amb cadires i taules a la seua disposició.

La programació finalitzarà a las 20.30 hores amb la cercavila de la Colla de Dolçainers i Tabaleters de La Safor, pels carrers del poble i a l voltant del Porrat

Twitter

Facebook