Post Image

L’edil delegat de l’IMAB, Jose Manuel Prieto; la regidora d’Educació, Carme Fuster; i el cap de Servei de Biblioteques, Toni Ordiñana, han presentat aquest matí en roda de premsa el programa de reforç escolar per als escolars que es desenvoluparà a les biblioteques de Beniopa, Benipeixcar-Raval, Grau i parc de l’Estació des d’aquesta mateixa setmana fins a final del curs escolar.

En primer lloc, Jose Manuel Prieto ha destacat que segons la UNESCO, una de les funcions de les biblioteques passa pel reforç escolar i educatiu. “Amb aquesta mesura pretenem solucionar una situació que es pot donar en algunes families quan els pares no poden ajudar de la millor manera als seus fills a l’hora de la seua formació acadèmica” i afegia que “l’equip de les biblioteques municipals creu en aquest tipus d’iniciatives i a més comptem amb la col·laboració de la regidora d’Educació i de les Juntes de Districte des de fa tres anys”.

Prieto ha explicat que el servei comptarà amb professionals amb titulació en Magisteri el que garanteix la professionalitat en la prestació de servei i que el servei es prestarà en horari de vesprada.

La mesura se suma als molts serveis que presten les biblioteques de manera ordinària com les activitats d’animació lectora a càrrec de Tècnics d’Animació Soci Cultural.

Els horaris i dies on els alumnes podran gaudir del servei són els següents:
– Beniopa: de 17:00 a 19:00 hores. Dilluns, dimecres i divendres
– Benipeixcar-Raval: de 17:00 a 20.00 hores. De dilluns a divendres
– Grau: de 17:00 a 20.00 hores. Dilluns, dimecres i divendres
– Corea: de 17:00 a 20.00 hores. De dimarts a dijous.

Un altre dels aspectes que ha destacat l’edil és la col·laboració de la xarxa de Biblioteques amb els centres escolars. D’aquesta manera, durant l’any passat es van organitzar un total de 269 visites escolars guiades on van participar 6.291 alumnes que van poder conéixer el funcionament de les biblioteques i aprofitar per a treure el carnet de soci.

Per la seua banda, Toni Ordiñana va voler incidir en la importància d’aquest servei. “No totes les biblioteques de la Comunitat Valenciana el presten. La mesura suposa un esforç important però és un servei extraordinari que té un valor incalculable que ha de ser tingut en compte” i afegia que es realitza de manera descentralitzada a tota la xarxa de biblioteques.

Carmen Fuster ha destacat que des del departament s’augmentarà la col·laboració amb la xarxa de biblioteques. “Volem que els centres educatius es relacionen d’una nova manera amb les biblioteques municipals. Seguirem donant passes perquè es mantinga un estret contacte per millorar la qualitat de l’ensenyament i oferir un servei que ajuda a moltes famílies”.

Twitter

Facebook