Post Image

Jose Manuel Prieto, regidor de Política Festiva; Nahuel González, regidor delegat de Cultura; el director general de Política Festiva, Joan Muñoz; i el tècnic municipal, Joanjo Payà, han comparegut aquest matí en roda de premsa per fer un primer balanç de la Fira i Festes 2019 que va finalitzar ahir.

En línies generals, el responsable de l’organització de la Fira, Jose Manuel Prieto, ha afirmat que s’ha tractat d’una bona edició però que “de cara a les pròximes edicions la Fira serà millor, encara més si cap. Creiem que podem millorar en alguns aspectes d’un model d’èxit que ha d’evolucionar a nous formats i franges horàries per adaptar-nos a les noves tendències”.

“El temps ha acompanyat però si no existira una excel·lent programació, tot l’esforç serviria de poc. La programació ha acompanyat i les novetats que hem introduït han funcionat” va afirmar l’edil qui ha valorat positivament l’acollida del nou espectacle inaugural, el Tardeo o els nous espais. “En alguns casos s’han superat les expectatives com a la Trobada de Muixerangues de la qual ja podem dir que és un acte consolidat després de la seua introducció la passada legislatura”.

“Queda demostrat que hi ha un equip tècnic absolutament preparat per a aquest tipus d’esdeveniments i cal agrair-los el gran treball que han fet perquè és una feina invisible” “Estem contents però no satisfets així que analitzarem totes les dades durant aquests dies i començarem a preparar la pròxima edició perquè siga encara millor” va finalitzar Prieto no sense abans recordar que “la Fira i Festes acudirà a Fitur el pròxim mes de gener perquè volem convertir-la en un reclam més per als visitants”.

Nahuel González, ha considerat que la Fira ha estat de les més multitudinàries dels últims anys. Hem gaudit del bon temps i d’una programació “de qualitat amb molta varietat i estils que han satisfet a tots els públics. Només cal parlar amb els hostalers per saber que dissabte i diumenge la ciutat estava completament plena”.

Pel que fa als espais culturals l’edil ha informat que durant els quatre dies d’actuacions al Teatre Serrano va completar aforament en totes les sessions exceptuant la de dilluns i que el Jardí de la Marquesa va congregar més de 1.000 persones en cada actuació. “La Casa de la Marquesa s’ha consolidat com un espai de qualitat no només en el musical sinó que també amb l’exposició de Félix Múrcia”.

Pel que fa als concerts, González ha informat que el primer dia, el concert de Camela i Taburete va superar els 2.500 assistents mentre que el de dissabte va superar els 1.500 espectadors. Al Parc de la Festa, el regidor va xifrar en 15.000 persones l’assistència durant els dies de festa.

Per la seua banda, Joan Muñoz, va declarar que “moltes vegades quan introdueixes coses noves en una programació assentada et poden assaltar els dubtes, però s’ha demostrat que totes les novetats introduïdes aquests dies i la passada legislatura han funcionat molt bé i fins i tot han superat les nostres expectatives”.

Finalment, Joanjo Payà va detallar l’assistència als principals espectacles. Unes xifres estimatives realitzades per part dels tècnics municipals que van gestionar les diferents activitats. El tècnic ha explicat que pràcticament totes les activitats van completar l’aforament o l’espai disponible.

– Acte inaugural: 1.200 persones i 700 persones en el segon passe de l’espectacle
– Muixeranga: 1.200 persones
– Festival Multicultural: 3.800 persones
– Activitats realitzades a la plaça de l’Escola Pia: 1.000 persones
– Activitats musicals a la Casa de la Marquesa: 7.000 persones
– Arts al Carrer: 3.000 persones
– Plaça del Prado: 6.000 persones
– Correfocs: 1.800 persones
– Activitats al passeig: 5.400 persones
– Concerts del Tardeo: 7.000 persones

Sobre la resta d’espectacles, el tècnic va xifrar en un mínim de 300 persones les que van acudir a cada activitat i que l’espai de la plaça del Tirant va acollir durant els quatre dies prop de 32.000 persones.

Twitter

Facebook