Post Image

Article publicat en el diari Levante-EMV, el 28 de juny de 2024.

 

El passat 17 de juny es va complir el primer any de legislatura, després de les eleccions municipals on vaig sentir com a alcalde la confiança renovada dels gandians i gandianes de manera majoritària. Encara recorde estes paraules que vaig pronunciar en el ple d’investidura: “Vinc amb passió per Gandia, i per la seua gent. I vinc a oferir la millor etapa de la nostra ciutat”.

Un any després, la nostra manera de governar, moderada i pròxima, és ben clara: xafar cada carrer, escoltar a cada persona, empresa o col·lectiu que ens necessite. El problema de cada persona ens importa i no som indiferents a ningú. Escoltant sempre, pensant que no sempre fem totes les coses bé. Però sabent que, escoltant, encertarem; que l’escolta activa, que xafar el carrer, ens continuarà permetent encertar millor.

Després d’un any, no oblidem que cada dia governem per a tots, ens votaren o no. Posem a Gandia per damunt de tot –per damunt de l’interés partidari i de colors polítics–. Ho hem demostrat, ara, defensant que no es tanquen els consultoris de Beniopa, Benipeixcar i el Raval. Governem amb pactes i consensos, perquè els esforços no estiguen en la negociació, sinó en el resultat dels acords. Governem amb respecte, sempre disposats al diàleg.

És el que intentem i continuarem intentant, no només amb els grups de l’oposició sinó amb tota la ciutadania, allunyant-nos del soroll i atenent des de les xicotetes coses de cada dia fins als grans projectes.

Hui, Gandia està molt millor que fa un any –esta afirmació no és una invenció del Govern local, ja que es pot corroborar amb fets objectius–. Actualment, les dades demostren que Gandia és una ciutat amb la qual es pot confiar. Podríem dir que Gandia és com un imant per als emprenedors i les empreses. Només hem d’observar la implantació d’empreses: l’any passat es van concedir 108 llicències d’activitat i, fins a maig d’enguany, portem 57 –165 nous negocis en poc més d’un any i mig–. Moltes empreses estan invertint a la nostra ciutat perquè veuen molta confiança, amb un entorn amable i responsable.

Al mateix temps, ha sigut un any de certeses i bons indicadors econòmics. Ha baixat l’atur amb xifres d’ocupació que no véiem tan positives des de feia setze anys; maig ens ha portat bones dades d’afiliació a la Seguretat Social, amb 644 afiliats més que l’any passat; seguim pagant puntualment els proveïdors i des de 2015 hem reduït el deute municipal més del 27% –som un ajuntament exemplar a Espanya de bon comportament econòmic–. En turisme, les dades més recents proporcionades per la patronal Hosbec són molt bones: hem tingut un 87,6% d’ocupació hotelera durant la primera quinzena de juny, un fet que vaticina un altre estiu de rècord.

Tot i això, no ens podem conformar amb açò. No podem ser autocomplaents, ni acomodar-nos. Així, detectem i afrontem els problemes reals de la gent, plantant-los cara amb el projecte estratègic Avant Gandia, mitjançant plans específics per a la vivenda –la prioritat de les prioritats–, per al nostre comerç, les instal·lacions esportives o el manteniment de la ciutat. D’altra banda, estem consolidant el que tenim en marxa i, al mateix temps, estem reivindicant el que Gandia necessita. A hores d’ara, estem executant més de 105 milions d’euros en inversions perquè tots tinguen una oportunitat, perquè tots els projectes de vida es queden ací i siguen possibles a Gandia. Junts, estem construint la Gandia de les oportunitats i estem atraent inversions públiques i, també privades, com mai. Per posar un exemple, durant l’últim any hem sabut que Gandia tindrà nous hotels al centre històric, al port i al final de la platja. A més, estos dies hem conegut que es crearà un altre hotel a la zona de la Ducal, el qual incrementarà encara més la nostra qualitat turística –una atracció de quatre hotels nous, en tan sols un any–.

Com veiem, este ha sigut un any per a consolidar projectes i inversions que milloraran la ciutat i, sobretot, assentaran les bases perquè Gandia continue avançant. Per citar alguns dels projectes dels molts que tenim en marxa, podríem remarcar que el pròxim mes de setembre començaran les obres del polígon Sanxo Llop, que durant l’inici de curs hi haurà una nova edició del Xec Cultural Escolar o que estem avançant amb el joc singular del parc d’Ausiàs March amb un disseny emblemàtic a l’estil del Gulliver de València. Totes estes obres –i moltes altres més– ens convertixen en una ciutat líder que és capital. Estem deixant-nos la pell defensant projectes que transformen la ciutat, fent més forta la nostra economia. Parlem d’iniciatives que milloren la vida de les persones; parlem d’una nova transformació de la ciutat.

Per tot açò, ja estem albirant la nova Gandia: una ciutat moderna que aposta per la sostenibilitat, que genera dinamisme i riquesa per continuar creixent sense deixar ningú enrere. Una ciutat, en definitiva, generadora d’oportunitats. Ha passat ja un any, amb el mateix entusiasme intacte d’eixe primer dia. Ha passat un any, i seguim avant donant el millor de què som capaços, entregant totes les hores del dia i tots els millors anys de les nostres vides, a l’honor més gran que mai podrem tindre: el de servir al veïnat de Gandia per edificar una nova esperança.

El temps corre molt de pressa. Ja ha passat un any d’eixe discurs d’investidura on vaig afirmar que havia de correspondre tant de suport en les urnes –un dels millors resultats de la història del meu partit– amb encara més treball i més dedicació a la ciutat on he triat viure; la ciutat que estime apassionadament i que m’ha donat les millors coses de la vida. Al remat, amb els tres anys que resten de legislatura avançarem més que en moltes legislatures.

Perquè és un tot un honor estar al servei dels gandians i gandianes. Perquè, ara fa un any, ho vaig garantir i ho continuaré complint: continuarem esforçant-nos –encara amb més intensitat i més passió–, en esta legislatura que està encetant la millor etapa i que obrirà amb la ciutadania el millor temps que es puga recordar, el millor temps per a Gandia.

Facebook