Post Image

Com cada dilluns, els co-portaveus de l’executiu han comparegut davant els mitjans de comunicació per tal d’informar dels principals assumptes tractats a la reunió de la Junta de Govern Local celebrada aquest matí. Així, en primer lloc, l’edil delegat de Govern Obert i Coordinació Administrativa, José Manuel Prieto, ha informat que s’ha aprovat el decret, negociat la setmana passada amb les forces sindicals, per a deixar sense efectes des de hui dilluns el tele-treball i els grups bombolla pel que fa al personal de l’Ajuntament, iniciat el mes de novembre passat i prorrogat en desembre per raons de seguretat enfront de la pandèmia. Sí que es manté el tele-treball contemplat en el pla d’ordenació. “És el resultat de la millora de les dades epidemiològiques a la ciutat i a l’àrea de salut de Gandia. Tot i això, la relaxació no és una opció i cal continuar actuant amb prudència i responsabilitat, sobretot en les dates que s’aproximen i que conviden a l’augment de la interacció social; del comportament d’aquestes setmanes dependrà el que passe els mesos pròxims”. D’altra banda, Prieto ha anunciat també que la Junta de Govern local ha aprovat aquest matí la sisena remesa de sol•licituds, 46, d’ajudes directes Parèntesi Gandia, dins el Pla Resistir de la Generalitat, i que ja es podrien pagar a finals de setmana per un valor de 96.615’79 €. Si les sumem a les concedides ja, estem parlant de 586. Només restaran 11 sol•licituds, que s’aprovaran dilluns pròxim. Així, en total s’hauran concedit 1.351.144’66 €. Culminarà d’aquesta manera la primera fase del Parèntesi. Però el Govern del Serpis ja treballa en una segona línia per a les pròximes setmanes, on s’inclouran altres activitats econòmiques i figures jurídiques excloses per raons legals, fins arribar als 2’4 milions d’euros pressupostats.

Altres línies d’ajudes

Per la seua banda, el vicealcalde i regidor d’Urbanisme, Josep Alandete, ha informat que la Junta de Govern ha aprovat 11 noves sol•licituds (17.500 €) per a les ajudes a la innovació i a la transformació digital del comerç i el sector turístic, que es sumen a les 32 concedides la setmana passada (52.000 €). El termini està obert fins a l’1 de juny. D’igual manera, s’han concedit 28 ajudes al foment de l’activitat cultural (86.000 €).

Al•legacions al PGOU de Xeraco

D’altra banda, Alandete ha explicat que l’Ajuntament de Gandia ha decidit presentar al•legacions al PGOU de Xeraco, que es troba en exposició pública, en considerar que ha modificat unilateralment la fita del seu terme amb el de Gandia per la costa, apropiant-se de quatre parcel•les junt a la desembocadura del riu Vaca. “L’Ajuntament ho té molt clar, perquè una sentència de 1873 i un acta d’amollonament de 1904 indiquen que aquests terrenys protegits estan adscrits a la nostra ciutat. Hem al•legat això i hem recordat que hi ha una via judicial oberta al respecte des de la legislatura passada. En aquest sentit, hem demanat a l’Ajuntament de Xeraco que suspenga la tramitació del PGOU fins que es revise”. Gandia ha traslladat també les al•legacions a la direcció general d’Urbanisme de la Generalitat.

Twitter

Facebook