Post Image

L'Ajuntament de Gandia s'acollirà a l'ampliació del període d'amortització dels préstecs que té formalitzats el consistori amb el Fons de Finançament a Entitats Locals del Ministeri d'Hisenda. Aquesta mesura també implica un any més de carència a l'hora de començar a retornar el préstec.
La notícia ha estat anunciada aquest mateix matí en roda de premsa per l'alcalde de Gandia, Jose Manuel Prieto qui ha estat acompanyat pel vicealcalde, Josep Alandete i el regidor delegat d'Economia i Hisenda, Salvador Gregori.

Aquesta mesura, que obtindrà el vistiplau al proper plenari municipal, permetrà l'ampliació de cinc anys del període de carència a favor de l'Ajuntament de Gandia i obtindre un any més de carència de manera que el consistori no haurà d'afrontar l'elevada càrrega financés que estava prevista dins el pla d'Ajust de cara als dos pròxims anys. A més a més, permetrà destinar part d'aquests diners a reforçar la recuperació de la ciutat.

Quant als requisits que ha de complir la ciutat per beneficiar-se de la mesura, Prieto ha explicat que passen per presentar la sol·licitud aprovada pel Ple de la Corporació per a l'aplicació d'aquestes mesures i modificar el pla d'ajust vigent adaptant-lo al nou període d'amortització i recollint l'efecte d'aquest en l'evolució futura d'aquest pla. L'últim dels requisits és haver remés la liquidació del pressupost de 2020, degudament signada per l'interventor municipal.

"En aquests moments, podem ajustar-nos a unes condicions econòmiques diferents tenint en compte una qüestió clara: que Gandia està complint, com la primera, amb els paràmetres del Pla d'Ajust Econòmic marcat pel Ministeri d'Hisenda i això ens permetrà que les condicions de la mateixa es flexibilitzen. Això es traduirà en una menor pressió per a la ciutadania i l'administració" va afirmar Prieto qui ha incidit que tots els paràmetres imposats pel Ministeri en el pla de justa s'està complint escrupolosament.

"Ara és moment de tornar als ciutadans tot l'esforç que han fet durant els últims anys. Aquest son els valors que presentarem com a credencial a Madrid. Els valors de l'ordre i la seguretat jurídica continuaran. Així ho hem demostrat en els últims anys, i així ho seguirem fent amb la nostra gestió econòmica. Hem de seguir sent una ciutat fiable per als inversors i les oportunitats que puguen vindre" "Prendrem totes les mesures que possibles i farem tantes visites a Madrid com siguen necessàries per a fer valer la nostra serietat econòmica"

Durant la roda de premsa s'ha incidit en alguna de les xifres econòmiques que ha aconseguit l'executiu gràcies a la bona gestió econòmica. Una gestió que ha possibilitat la mobilització de 15 milions d'euros en els dos últims anys per afrontar millor la pandèmia i ajudar a les famílies i empreses més afectades per la COVID-19.
"Hem afrontat els reptes, les necessitats, les prioritats i la despesa addicional de la pandèmia, i hem executat el pressupost municipal, sense generar ni un cèntim de deute als gandians" va destacar el primer edil al temps que va recordar que el deute municipal s'ha reduït en 74 milions d'euros i que 2021 acabarà amb un 23% menys de deute que fa sis anys.
"Altres no poden donar una sola lliçó sobre l'economia i la gestió municipal dels recursos, perquè són els mateixos que ens van arruïnar en tan sols una legislatura. Heretem un romanent de tresoreria de -33.000.000 d'euros: no teníem estalvis, no teníem diners. Devíem tot" va finalitzar l'alcalde.

Per la seua banda, Salvador Gregori ha explicat que a més de l'any de carència, l'augment de cinc anys en l'amortització, l'acord permetrà que el tipus d'interés que s'aplique a Gandia siga el mateix que a l'Estat. "Portem des del mes d'octubre de 2020 treballant en aquest acord al qual s'han sumat altres municipis com ara Parla, Jerez o Jaen, entre d'altres" "El document del Ministeri detalla la proposta i el fet que Gandia haja liderat el moviment demostra que aquest govern ha recuperat la reputació de Gandia com a administració seria i complidora. Estem convençuts que aquesta no serà l'última notícia, ja que almenys tindrem una altra gran notícia que millorarà encara més la situació financera i podrem alliberar recursos per compensar l'esforç que ha fet la ciutadania".

Finalment, Josep Alandete ha recordat que "el govern del Serpis va suposar fa sis anys el punt i final al malbaratament i balafiament. En temps de pandèmia hem sabut respondre a les necessitats de la ciutadania i del teixit productiu gràcies a la bona gestió econòmica que hem realitzat. Aquest any de carència el farem servir per a seguir invertint en iniciatives que generen ocupació i riquesa" i ha afegit que "hem traçat el camí per poder tornar als veïns i veïnes de Gandia l'esforç que han fet".

Twitter

Facebook