Post Image

Gandia ha rebut més del 5% del total d'ajudes que el Govern d'Espanya ha destinat als municipis que es van veure afectats pel temporal Glòria al gener de l'any passat.

Tal com han explicat l'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto i el vicealcalde, Josep Alandete, la quantitat total que rebrà Gandia és d'1.699.224,25 €. Una quantitat que en alguns casos, supera el total de diners que ha rebut alguna província en el seu conjunt. "L'Ajuntament de Gandia ha tornat a demostrar el seu múscul tècnic i polític en aconseguir aquestes ajudes milionàries. Podrem restituir béns i espais municipals a més de regenerar" va explicar Prieto durant la seua intervenció on ha recordat que tot just un mes i mig després del temporal la platja de Gandia ja va començar la temporada amb els serveis en marxa. "Aquest desplegament que realitzarem com a administració va suposar una forta mobilització de recursos propis com a administració local i ara, el govern central ens compensa per tots aquells danys que patirem no només amb el temporal Glòria sinó amb tots els que la van succeir".

En total Gandia rebrà prop d'1,7 milions d'euros que destinarem a cinc intervencions: 1) Reparació dels danys produïts al llit, marges i passejos laterals del tram urbà del riu Serpis. Un projecte de 527.254,79 € dels quals el consistori aportarà 263.627,40 €. La intervenció contempla actuacions que consisteixen bàsicament en la recomposició de la secció de canalització del riu mitjançant esculleres de diferents tipus i diversos tractaments segons el lloc d'emplaçament. 2) Restitució dl passeig al costat de riu Sant Nicolau entre el pont de la Goleta i el marge esquerre del riu. Una iniciativa valorada en 584.522,77 € dels quals el consistori aportarà 292.261,39 €. Es preveu la construcció d'un mur per a contenció de la passejada per tal de dissipar l'energia que produeix l'onatge per evitar futurs danys.

A més, es contempla la restitució del paviment de la plaça i els serveis i mobiliari públic danyats durant el temporal. 3) Restitució del límit entre la zona verda la del carrer Eivissa i el marge esquerre del riu Sant Nicolau. El consistori aportarà 236.050,95 € d'aquest projecte valorat en 472.101,91 €. L'actuació té com a objectiu l'eliminació dels elements deteriorats o inestables, la protecció del marge del riu mitjançant una escullera formigonada a la base i la restitució de l'esplanada de la zona verda. 4) La reparació de les cobertes inclinades de l'Església de Sant Roc - Capella del Beato compta amb un pressupost de 45.919,55 € dels quals el consistori aportarà 23.849,69 €. Una actuació necessària per a evitar les filtracions d'aigua i que es generen desperfectes futurs. 5) Reparació danys al passeig marítim Neptú. Es tracta de la intervenció més ben valorada i que ha comptat amb més ajuda. En total el valor del projecte ascendeix a 1.770.429,34 € dels quals el consistori aportarà 885.214,67 €. Es contemplen dues zones d'actuacions: La zona 1, es correspon amb el tram de passeig des de l'avinguda de la Pau fins al carrer Navegant i la zona 2, correspon a la zona restant del Passeig Marítim, des del carrer Navegant fins al carrer Castella-Lleó. En totes dues s'han realitzat treballs a la sorra (aportació i distribució), repavimentació de la passejada a més de col·locar elements que eviten nous danys. En el cas del segon tram, el consistori farà servir aquesta ajuda per donar uniformitat a la primera línia de platja eliminant l'actual empedrat en mal estat i igualant les voreres per tal de crear un espai més amable i segur per a la ciutadania.

Sobre aquestes ajudes, Prieto ha finalitzat la seua intervenció afirmant que suposen un repte, ja que "hem de donar-nos pressa per procedir administrativament. Algun dels projectes ja estan avançats i estem segurs que complirem amb tot el necessari en temps i forma". Finalment, l'alcalde va voler agrair al govern d'Espanya les ajudes a la nostra ciutat i per "l'aposta de regeneració d'espais urbans que estem fent". Per la seua banda, Josep Alandete ha posat en valor que aquestes ajudes demostren que "Gandia i les seues polítiques per seguir avançant cap a una ciutat amable la regeneració urbana faça possible que la ciutadania recupere espais públics com és el cas de passeig Marítim". A més, el vicealcalde ha destacat les actuacions al passeig de la Goleta i el carrer Eivissa per millorar la seguretat i la intervenció en el llit del riu Serpis per arreglar els desperfectes en el llit del riu.

Twitter

Facebook