Post Image

El vicepresident segon del Consell i Conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca i l'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, han signat aquest matí l'acord que possibilitarà la posada en marxa de l'Àrea de Regeneració i Renovació Urbana destinat per al barri de Corea.

Un acte de signatura on també hi han estat presents el vicealcalde i regidor d'urbanisme, Josep Alandete; i la regidora delegada d'Habitatge i Regeneració Urbana, Amparo Victoria.

El projecte arriba als 4.043.500 €, ja que als 1.833.610,54 euros que aporta el Ministeri i els 762.500 euros de la Generalitat Valenciana cal sumar-hi l'aportació del consistori (583.050 €) i els 865.000 € que sufragaran els veïns que es vegen beneficiats dels processos de rehabilitació als seus habitatges i comunitats de propietaris. L'ajut concedit al projecte presentat per l'executiu municipal és el més abundant, ja que representa el 37% dels 7 milions atorgats en aquesta edició del Pla Estatal d'Habitatge 2018-2021.

Una actuació que se suma a les ja posades en marxa a Simancas, Raval, Beniopa i República Argentina.

Després de la signatura, José Manuel Prieto ha agraït al vicepresident segon del Consell que una de les seues primeres visites al càrrec siga a la nostra ciutat i tinga com a objectiu la signatura d'un acord que permetrà abordar una profunda renovació del districte de Corea i la trama urbana a més de rehabilitar més de 250 habitatges particulars.

"Millorar les condicions de vida dels habitatges dels veïns suposa apostar pels seus projectes vitals i trencar així la possible escletxa que es pogués produir". "Gandia és l'única ciutat d'Espanya que compta amb quatre programes de Regeneració i Renovació Urbana seguits, amb els quals hem pogut o estem rehabilitant habitatges i entorns urbans de la nostra ciutat" va destacar l'alcalde alhora que ha explicat que en el cas del barri de Corea, es tracta del districte amb més habitatges de més de 50 anys, la qual cosa genera una important vulnerabilitat habitacional i fa necessària una intervenció als edificis més antics.

Un altre aspecte abordat durant la compareixença ha estat la part del projecte que actua sobre la trama pública, i que se centrarà a l'eix entre la plaça de l'estació, el carrer del Perú i els seus adjacents com la zona de les cases dels ferroviaris. És un projecte de millora urbana i integració paisatgística valorat en 687.500 euros.

També sobre aquest tema, l'alcalde va posar en valor la col·laboració dels veïns, comerciants, comunitats de propietaris, administradors de finques així com dels professionals del Col·legi d'Arquitectes i del Col·legi d'Arquitectes tècnics, que amb la seua feina prèvia han permés que aquest projecte siga una realitat.

D'altra banda, Prieto va informar que durant la reunió mantinguda prèvia a la signatura, l'alcalde i els tècnics municipals van informar el conseller dels projectes amb què l'Ajuntament de Gandia optarà als fons Next Generation i que se centraran en dos aspectes clau. El primer, continuar amb la rehabilitació dels barris i els seus habitatges a més de crear zones verdes i espais comuns, rehabilitar edificis en mal estat a diversos punts de la ciutat. El segon, la rehabilitació d'habitatges des del punt de vista energètic mitjançant la millora en els aïllaments tèrmics, la instal·lació de plaques solars o sistemes de climatització menys contaminants. "Optarem al màxim de les nostres capacitats amb el màxim de les nostres ambicions per presentar el millor dels projectes per millorar l'entorn urbà i les condicions de vida dins dels habitatges de Gandia" va finalitzar la màxima autoritat municipal.

El conseller també va destacar que les polítiques d'habitatge han de nàixer des dels municipis i va qualificar modèlic la feina feta des de Gandia. "Estem en dies importants pel dret a l'habitatge. Ja tenim acord pressupostari a la Comunitat Valenciana. Un document que expressa el compromís en aquest àmbit de manera clara, ja que el pressupost s'ha vist incrementat en un 72%" i ha qualificat els fons europeus com a "una oportunitat única per fer de la rehabilitació d'edificis i la millor del parc públic un vector per millorar la vida i afrontar la transició energètica”.

"No descobrisc res si dic que les polítiques d'habitatge a Gandia són un autèntic escut que ha permés afrontar la crisi sanitària i donar cobertura a famílies que es van trobar en una situació molt complicada".

Twitter

Facebook