Post Image

La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, ha visitat Gandia aquest matí i ha sigut rebuda per l'alcalde, José Manuel Prieto. Ambdós han mantingut un encontre on la primera autoritat municipal li ha plantejat diversos aspectes i iniciatives que pretén posar en marxa i que comptaran amb la complicitat de la Conselleria que dirigeix Bueno.

Al finalitzar, han comparegut davant dels mitjans per tal de compartir algunes idees abordades i l’acollida del Districte Digital per part de Gandia ha el tema destacat. «Tenim molts temes a abordar ací a Gandia. He vingut per a interessar-me per totes les qüestions que tenen a veure amb Gandia com a ciutat universitària, on s'imparteixen diferents graus per part de la Universitat Politècnica de València», ha detallat Bueno.

Segons ha afegit, amb aquesta visita, ha tractat de «reforçar la vinculació» del municipi amb els aspectes educatius, universitaris i d'innovació tecnològica en la salut de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital.

Respecte a la temàtica del hub tecnològic Districte Digital, tal com ha explicat Prieto, pròximament Gandia acollirà empreses d'innovació en el sector de la salut. «Convertirà Gandia en un referent en el territori nacional en innovació, investigació i salut. Això també vol dir creació de llocs de treballs d'un alt valor afegit i oportunitats que volem lligar al desenvolupament urbanístic del sector de Sanxo Llop», ha afegit.

Així doncs, durant el mes de desembre començaran a poder donar llicències urbanístiques d'implantació d'empreses perquè «es puguen comercialitzar parcel·les que siguen d'interés de les empreses», una «bona notícia», ja que es compleixen els terminis establerts.

D’altra banda, l'alcalde ha assegurat que el projecte de Districte Digital serà presentat en pocs dies també en instàncies superiors per part del president de la Generalitat Valenciana i del Govern d'Espanya, la qual cosa significa «una aposta per part de les administracions cap a la ciutat». «És la primera presa de contacte per a conéixer de primera mà quines són les expectatives de futur per a convertir a aquesta ciutat en un pol d'innovació important en l'àmbit de la salut. A més, també per a planificar les pròximes visites que tindré ací», ha conclòs la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital.

Twitter

Facebook