Post Image

El govern de Gandia posa en marxa una nova edició del Xec Comerç dotat amb 500.000 euros. Així ho ha anunciat l'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, qui ha estat acompanyat per la regidora delegada de Comerç, Vicenta Ferrer. Tal com s'ha explicat durant la intervenció, els fons que es mobilitzen per posar aquesta mesura de dinamització comercial provenen del romanent de tresoreria anunciat divendres passat.

Aquesta nova acció, que s'ha consolidat com un revulsiu per al comerç local, pretén, d'una banda, estimular el consum i pal·liar tant com siga possible, les conseqüències de la pujada de preus en general, alhora que es fomenta el comerç local i es reforça la col·laboració publicoprivada entre el teixit comercial de la ciutat i l'administració local.

José Manuel Prieto ha recordat que la primera edició del 'Xec Consum' va mobilitzar 1 milió d'euros entre ajuntament i consumidors (500.000 € + 500.000 €) en compres als establiments adherits a la iniciativa, mentre que el segon any van ser 800.000 € entre ajuntament i consumidors.

Com a novetat, aquest any i amb l'objectiu de pal·liar també els efectes de la inflació a les famílies, s'hi inclouen els comerços del sector de l'alimentació com són els de carn, peix, pa, verdures i comerços en general de venda al detall excepte màquines de vending. La campanya d'adquisició començarà el dia 1 d'abril a partir de les 09.00 hores i finalitzarà el 30 d'abril, o fins que s'esgote el crèdit. Prieto ha volgut posar en valor la col·laboració de les associacions comercials. "Comptem amb la complicitat del teixit comercial i empresarial de la nostra ciutat, sempre disposat a millorar i superar-se davant de l'adversitat, sempre exemple de fer millor el que ja fan molt bé" "Continuem anant de la mà i en col·laboració amb el sector privat per teixir complicitats per eixir junts i més forts de cada situació".

Sobre la forma d'obtenir els xecs consum, Vicenta Ferrer ha explicat que en aquesta edició cada ciutadà empadronat a Gandia major d'edat podrà aconseguir xecs per valor de 40 € que seran canviats directament als comerços associats. Cadascuna de les accions de compra haurà de tenir un import mínim de 20 euros.

Les persones interessades a aconseguir els xecs han d'accedir a xecsconsum.gandia.org on mitjançant una aplicació es podran descarregar els xecs ja siga en format de codi QR o format paper.

Aquelles persones que no disposen dels mitjans electrònics adequats podran acudir al consistori els dies 3, 4 i 5 d'abril al punt que s'habilitarà a aquest efecte. En cas d'incidències es podrà telefonar al 96 295 96 96 o al correu electrònic xecsconsum@gandia.org.

Ferrer ha explicat que, una vegada adquirits els xecs, aquests hauran de ser utilitzats en un període de quinze dies, altrament deixaran de tenir validesa. Pel que fa als comerços, l'edil ha explicat que es poden adherir fins al dia 31 de març fent el tràmit corresponent a www.gandia.es.

Twitter

Facebook