Post Image

El govern de Gandia destinarà una partida de 2.700.000 euros procedents dels 17 milions dels romanents de tresoreria per a la construcció del pavelló Gandia Arena. A més, l'executiu ja està a disposició d'iniciar la licitació de les obres de construcció.

Així ho ha anunciat l'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, qui ha estat acompanyat pels regidors Alícia Izquierdo, Lydia Morant i Vicent Mascarell. Prieto ha qualificat aquesta infraestructura com un dels "projectes emblema que formaran part de la transformació de Gandia. Una instal·lació que generarà noves oportunitats turístiques, esportives i d'oci".

José Manuel Prieto ha destacat el caràcter estratègic de la instal·lació perquè amplia els espais esportius de què disposarà la ciutat per satisfer les demandes d'associacions i clubs esportius que cada vegada són més grans. "Ells contribueixen a dinamitzar la nostra ciutat amb les seues propostes i activitats i hem d'atendre eixes necessitats i peticions. A més, aquesta potència dels nostres clubs locals està en disposició d'atreure competicions de nivell nacional i internacional que ara mateix no podem acollir. Competicions que suposaran un impacte econòmic i turístic molt gran amb els beneficis que això té per a l'ocupació i la generació d'oportunitats".

Sobre el finançament, s'ha explicat que a l'aportació de l'Ajuntament s'han de sumar als 3,2 milions d'euros que invertirà la Generalitat Valenciana i els 1,3 milions d'euros de la Diputació de València fins a assolir un total de 7, 5 milions dʻeuros. Un altre aspecte que ha destacat la primera autoritat municipal és que una vegada estiga el pavelló Gandia Arena en marxa es podrà abordar la intervenció integral a altres espais. Intervencions que ara no es poden fer a causa de l'ús intensiu de les instal·lacions.

"Si els clubs tenen una alternativa, podrem abordar reformes a fons al poliesportiu". La infraestructura ocuparà 6.000 m² de superfície, sobre un solar municipal classificat de sòl esportiu universitari, al costat de l'estructura de l'Innova (espai cedit per Gandia a la UPV per garantir-ne el creixement futur). En total, 12.000 m² de superfície construïda, que també contempla espais d'innovació i investigació que seran utilitzats per la Universitat Politècnica.

El pavelló comptarà amb una pista central subdivisible en tres més. Disposarà de una capacitat de 1.000 seients en grada fixa a més de 1.250 places més en grades desmuntables, en total prop de 2.300 persones assegudes o 3.000 en el cas d'esdeveniments. La infraestructura comptarà amb tres sales de 150, 200 i 250 metres quadrats on es podran fer diverses activitats i vuit vestidors amb capacitat per a 15 persones cadascun.

Alícia Izquierdo ha volgut destacar en la intervenció que aquesta infraestructura està marcada per la sostenibilitat i el respecte a l'entorn. "És cert que és al costat de la marjal, però és una zona al costat de l'entrada de la platja de Gandia que millorarà molt visualment. Es desenvoluparan una sèrie d'activitats que tenen un impacte baix en una instal·lació energèticament eficient i que s'adapta als ODS" va destacar la regidora qui va mostrar la seua satisfacció pel proper inici de les obres.

Per part seua, Lydia Morant ha informat que ja hi ha federacions que s'han interessat per la infraestructura i la tipologia d'esdeveniments que podrà albergar. "Les federacions ja saben de la nostra capacitat per albergar competicions i l'interés d'aquest govern per continuar potenciant el binomi esport/turisme com a eina per desestacionalitzar la platja" "Hi ha molts clubs que es beneficiaran d'aquesta infraestructura i podran créixer gràcies a aquest nou espai perquè podran entrenar i competir en millors condicions".

Finalment, Vicent Mascarell es va referir al Gandia Arena com "la inversió més gran que s'ha realitzat a la platja des de l'arribada de la Universitat Politècnica. És una inversió estratègica per a la nostra platja perquè va més enllà de l'àmbit esportiu". Mascarell, també ha avançat que la Diputació de València "continuarà fent aportacions a aquesta infraestructura".

Twitter

Facebook