Post Image

L’alcalde de Gandia i candidat a l’alcaldia, José Manuel Prieto, acompanyat de la regidora de Sanitat i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, de la regidora de Benestar Social, Inma Rodríguez, i de Maribel Codina, totes elles membres de la candidatura del PSPV-PSOE de Gandia, ha anunciat que el nou centre de dia de diversitat funcional tindrà també una residència, sent un dels principals projectes que s’inclouen en el programa de govern dels socialistes.

“Si els ciutadans i ciutadanes de Gandia ens donen la seua confiança el pròxim 28 de maig, construirem un centre de dia de diversitat funcional que també comptarà amb una residència. Açò suposa la continuïtat en les atencions dels joves usuaris del Centre d’Educació Especial (CEE) Enric Valor, que tenen un percentatge de dependència elevat i necessiten unes cures molt intensives, cobrint també totes les etapes de la vida de persones amb diversitat funcional”, ha destacat.

L’alcalde de Gandia ha recordat que “sempre hem estat uns ferms convençuts d’impulsar esta infraestructura que ha de donar resposta a esta necessitat, per la qual tant hem lluitat i treballat amb la Generalitat i la Diputació”. Prieto també ha anunciat la posada en marxa del procés de licitació de la redacció del projecte abans que acabe la present legislatura. “Ja tenim l’avantprojecte i estem en condicions de poder licitar de manera imminent la redacció del projecte de construcció d’esta infraestructura”, ha afirmat, qui ha afegit que “ja s’ha signat el decret per part del president de la Diputació amb una assignació econòmica per a la ciutat de Gandia que és de 4 milions d’euros, una potent inversió econòmica que és possible gràcies a l’ampliació que es va fer del Pla Convivint”.

L’alcalde de Gandia considera que “es tracta d’un projecte vital, el qual permet impulsar el model de la nostra ciutat com a capital del benestar i de la salut. Es tracta d’una proposta seriosa i real, com totes les que hem fet al llarg d’esta legislatura, la qual és generadora d’oportunitats i de llocs de treball. I, sobretot, genera benestar per a les famílies d’estos joves que acaben la seua etapa educativa el CEE Enric Valor i tenen un percentatge i que necessiten de les atencions dels serveis públics per a la millora de les seues condicions de vida i de dignitat personal”.

El centre de dia i residència de diversitat funcional s’ubicarà en una parcel·la de 14.000 metres quadrats de propietat municipal en el sector Sanxo Llop, darrere de les zones comercials ja existents enfront de l’hospital universitari Francesc de Borja. “A partir d’ara, i gràcies a este centre de dia i residència, podran començar a instal·lar-se tota una sèrie de dotacions públiques i privades, amb inversors que ja estan interessats en l’espai dels voltants de l’hospital. Recordem que una vegada hem aconseguit desbloquejar la urbanització d’este sector, la veritable posada en marxa del clúster sociosanitari de Sanxo Llop serà per fi la instal·lació d’una infraestructura pública de primer nivell com és un centre de dia i residència de diversitat funcional”, ha remarcat Prieto.

El projecte, que contempla entre 30 i 40 places ateses per 32 professionals en funció de com quede el decret de tipologies de la Generalitat Valenciana per a este tipus d’infraestructures, s’inclou en l’ampliació en 17,5 milions d’euros del Pla Convivint que es va efectuar per als municipis de Gandia, Torrent i l’Eliana, en el qual la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, que delega les competències en l’Ajuntament de Gandia, es farà càrrec de la dotació de mobiliari, la gestió i el personal.

Twitter

Facebook