Post Image

El regidor delegat de Polítiques Festives, José Manuel Prieto, juntament al president de la Federació de Falles de Gandia, Telmo Gadea, ha presentat aquest matí la programació de l’Ajuntament de Gandia per a les Falles de Gandia 2020, pel que fa als espectacles pirotècnics i les revetlles al parc Ausiàs March.

“Des de l’Ajuntament hem fet diferents licitacions públiques. D’una banda els espectacles nocturns i, d’altra, els espectacles pirotècnics amb 7 lots diferents. Hem volgut que les licitacions facilitaren la diversitat de formats. El pròxim any farem un lot conjunt, d’aquesta manera, la unitat pressupostària ens permetrà més espectacles”, ha explicat Prieto, qui ha augurat unes bones Falles, amb gran afluència de visitants, gràcies a la programació, el dispositiu de seguretat i l’acompanyament de l’oratge.

Així, les revetles nocturnes seran organitzades per Ruano Group. Hi ha programades 4, del 15 al 18 de març, des de les 00 h fis a les 5 de la matinada:

– El diumenge 15 de març: Sansaru on Tour, Dj Oficial José Ripoll i Show Sansaru.

– El dilluns 16 de març: Orquestra Titànic i Dj Adrián Faus.

– El dimarts 17 de març: Festival Follow Me. (S’iniciarà immediatament després de la Nit del Foc.

– El dimecres 18 de març: Macro discomòbil Barraca on Tour.

Pel que fa als espectacles pirotècnics, la novetat és que les mascletades passen de 5 a 6 i començaran el dissabte 14 de març:

  • El dissabte 14 de març, a les 14 h, davant de l’estació de Renfe: Mascletà a càrrec de Pirotècnia Hermanos Caballer.
  • El diumenge 15 de març, a les 14 h, des del passeig Rosa dels Vents: Mascletà a càrrec de Pirotècnia Hermanos Borredà.
  • El dilluns 16 de març, a les 14 h, davant de Renfe: Mascletà a càrrec de Pirotècnia del Mediterráneo.
  • El dimarts 17 de març, a les 14 h, davant de Renfe: Mascletà a càrrec de Pirotècnia Vulcano.
  • El dimarts 17 de març, a les 00 h, des del parc Ausiàs March: Nit del Foc a càrrec Pirotècnia Vulcano, de les més conegudes de tot l’Estat.
  • El dimecres 18 de març, a les 14 h, davant de Renfe: Mascletà a càrrec de Pirotècnia Zaragozana.
  • El dijous 19 de març, a les 14 h, davant de Renfe: Mascletà a càrrec de Pirotècnia Zaragozana.

Des de la Federació de Falles han agraït l’aposta perquè les Mascletades a Gandia ocupen, a poc a poc, el lloc que es mereixen, passant de 4 (2018), 5 (2019), a 6 enguany. “Perquè són, juntament les revetlles, uns espectacles inclusius de carrer, públics i gratuïts, oberts, que igualen a visitants, veïnat i fallers”. Gadea ha destacat també la tercera edició de la Nit del Foc i la Macro-despertà popular que tindrà lloc el diumenge 8 de març, enguany des de la Renfe fins a la Falla Serpis (cada any canvia de barri). “És gratuïta, però els fallers participants han de traure’s el carnet d’experts per a poder participar-hi”. 800 persones han passat ja en 2 anys pel Museu Faller per a aconseguir les diferents acreditacions de les despertaes.

Finalment, el president de la Federació de Falles ha recordat que enguany s’estrena, com a format pilot, una Ofrena més curta i lleugera per al públic, tal i com van proposar 9 comissions al darrer Congrés Faller.

Twitter

Facebook