Post Image

La Casa de la Marquesa ha acollit aquest matí la presentació del programa Radars en un acte on han assistit representants de col·lectius, associacions i usuaris de centres de convivència, i que ha comptat amb les intervencions de l'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto; la regidora delegada de Gent Gran, Liduvina Gil; i Ana Ocaña, infermera comunitària del Departament de Salut de Gandia.

Es tracta d'una iniciativa que busca afrontar l'envelliment progressiu de la població de Gandia i que la gent gran estiga cada vegada més ben atesa i millor cuidada gràcies al desenvolupament d'una xarxa pionera al territori. "Volem que les persones grans gaudisquen del seu entorn puguen mantenir les seues relacions personals i socialitzar-se. No podem evitar aquest problema, però l'augment de l'edat de vida ens enfronta a nous reptes que assumim.

Per a aquest programa necessitarem la ciutadania perquè torne a demostrar que som una ciutat exemplar" ha declarat José Manuel Prieto qui ha destacat que el programa d'acció comunitària 'Radars' contempla la creació d'una xarxa de persones als diferents barris. Durant l'acte, s'ha explicat que 'Radars' s'iniciarà amb el procés d'analitzar les necessitats de les barriades mitjançant estudis de camp que detecten el nombre aproximat de persones que pateixen aquesta situació, així com les necessitats que caldrien, per a poder establir les actuacions, entre les quals figura no només l'atenció a la salut en tots els àmbits, sinó també d'acompanyament i facilitar la socialització amb el seu entorn.

Posteriorment, s'activarà la segona fase en què ja es posarà en marxa una xarxa de voluntaris, que són els que contactaran per telèfon i faran visites a les cases de persones en situació d'aïllament. Liduvina Gil ha anunciat que el projecte començarà per les barriades de Beniopa i Marxuquera que tenen poblacions de persones més majors de 65 anys més nombroses. Concretament, a Beniopa hi ha en aquests moments al voltant de 1.000 persones més grans de 65 anys, mentre que a Marxuquera hi viuen 117 veïns.

La xifra total de persones grans de Gandia que viuen soles, segons l'INE, puja a Gandia a 3.424, de les quals un 74% (2.515) són dones i un 26%, són homes amb un total de 909. Tal com s'ha informat, i una vegada testat el programa a aquests dos barris, s'estendrà a la resta de la ciutat. "Volem que les persones grans se senten acompanyades i tinguen el suport municipal que mereixen. I és que si des de l'ajuntament els fem un seguiment adequat, podran viure més temps a casa seua", va declarar la primera autoritat municipal.

Finalment, Ana Ocaña ha destacat la gran acollida que ha tingut l'acte de presentació i ha agraït al consistori aposta per aquesta iniciativa, ja que millorarà la salut comunitària de la ciutat i les condicions de vida dels nostres majors.

Twitter

Facebook