Post Image

L'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto i el regidor delegat d'Urbanisme i Diputat Provincial, Vicent Mascarell, han mantingut aquest matí una reunió en l'àrea de Carreteres de la Diputació de València, on han estat presents la diputada Reme Mazzolari, així com a tècnics de l'Ajuntament de Gandia i de l'àrea de Carreteres de la institució provincial.

En aquesta trobada s'ha ratificat l'acord del projecte que va nàixer la legislatura passada i que permetrà la prolongació de la carretera Natzaret-Oliva. Aquesta nova infraestructura viària tindrà uns 450 metres de longitud i 12 metres d'amplada i transcorrerà entre la rotonda actual situada al final del carrer Degans i una nova rodona que s'ubicarà sobre el camí Vell del Grau o camí Fons.

Després de la trobada, l'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, ha mostrat la seua "satisfacció per l'impuls definitiu a aquest projecte que el veïnat del Grau i de la zona del Molí de Santa Maria reclamava des de fa molt de temps. Suposa la millora de la connectivitat i l'accessibilitat d'aquest entorn alhora que s'incrementa la seguretat tant dels vianants com dels vehicles i evita la circulació del trànsit pesant per la zona".

Per part seua, la diputada de Carreteres, Reme Mazzolari ha destacat el paper del consistori en aquesta infraestructura, ja que l'ajuntament ha sufragat el projecte constructiu i afrontarà el cost de les expropiacions abans de començar les obres. "Una vegada es culminen aquests passos previs, des de l'àrea de Carreteres procedirem a executar l'obra d'acord amb el projecte aprovat, i cedirem la titularitat de la via a l'ajuntament de Gandia".

"És un clar exemple de col·laboració entre institucions, perquè la ciutadania no entén de competències i el que demana són solucions als seus problemes", ha conclòs Mazzolari

Característiques de l'actuació

L'execució del nou tram permetrà la prolongació de la CV-605 al seu pas pel carrer dels Degans fins al carrer del Molí de Santa Maria, evitant el pas de vehicles pesants pels vials urbans del municipi, l'ús dels quals és principalment residencial i rural. La intervenció preveu la construcció d'una glorieta de 55 metres de diàmetre exterior al carrer Molí de Santa Maria, la secció transversal del qual comptarà amb una zona enjardinada de 14 metres de ràdio.

Aquesta glorieta serà el punt d'inici d'un tram de nou traçat de 355 metres de longitud amb una calçada per cada sentit separades per una mitjana enjardinada. Així mateix, la infraestructura disposarà d'un carril bici i una vorera de vianants.

Twitter

Facebook