Post Image

Les obres del Palau de Justícia de Gandia finalitzaran al març després d'una inversió de la Generalitat Valenciana de 21,6 milions d'euros, la més gran en matèria judicial de la història de la ciutat. L'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, ha rebut aquest matí la consellera de Justícia i Interior, Elisa María Núñez, en la visita a les futures instal·lacions que donaran servei al Partit Judicial de Gandia.

A l'acte hi han acudit representants de la Corporació Municipal, així com membres de l'empresa constructora i la judicatura. Després de la visita, l'alcalde ha destacat que la infraestructura ajudarà a dinamitzar les barriades de Santa Anna i la República Argentina, completarà la transformació urbana de la ciutat, alhora que es millorarà el servei que presta l'administració de Justícia, tant als professionals com als ciutadans.

En la seua intervenció, Prieto s'ha compromés que, una vegada finalitzades les obres i estiga en marxa el Palau de Justícia, l'Ajuntament dotarà la zona amb una nova àrea d'estacionament de 225 places, les obres de les quals està previst que comencen entre març i abril. A més, el Consistori ultima un acord amb el pàrquing de la República Argentina per oferir una altra alternativa als usuaris. Tot això, a més de l'obertura de vial nova amb el PAI que es desenvoluparà a Santa Anna, derivarà en una millora de les connexions.

L'alcalde de Gandia ha manifestat que aquest edifici és "un exemple de col·laboració entre administracions, perquè ha estat una delegació de competències de la Generalitat a l'Ajuntament perquè assumírem tot l'expedient de licitació, contractació i l'execució de les obres. Hem d'agrair a la Generalitat la seua aposta i a l'equip de treball que ho ha fet possible malgrat les circumstàncies".

Cal recordar que aquest és un projecte que va impulsar el Govern del Botànic, liderat per Ximo Puig, dins del Pla d'Infraestructures Judicials de la Comunitat Valenciana, una aposta pública de primera magnitud que consolida Gandia com a ciutat capital judicial.

La consellera, per part seua, ha destacat que les obres finalitzaran al març i que l'edifici, a més d'albergar els 11 jutjats del partit judicial, disposarà de "zones segures que complementen les àrees destinades a violència sobre la dona així com altres serveis com l'oficina d'atenció a les víctimes del delicte".

També ha ressaltat que l'edifici disposa d'una planta reservada que podrà albergar quan siga necessari tres nous jutjats. Sobre els futurs usos de l'antic edifici situat al barri de Roís de Corella, la consellera ha informat que el mes de novembre passat l'alcalde va sol·licitar la cessió d'aquesta infraestructura a la Conselleria de Justícia i Interior acollint-se a la Llei de Patrimoni. "En aquest moment l'edifici té una afecció d'ús i, una vegada que estiga buit, intentarem veure quina resposta es dóna des de Patrimoni".

El govern municipal pretén traslladar a l'edifici de Roís de Corella una Oficina d'Atenció a la Ciutadania, així com destinar espai per als col·lectius sociosanitaris de la ciutat. Una altra part de l'edifici quedaria reservada a la Policia Nacional. Una vegada conclosa la visita, la consellera ha acudit a l'Ajuntament de Gandia on ha signat al Llibre d'Honor de la ciutat.

Sobre les noves instal·lacions

L'edifici comptarà amb cinc plantes amb una superfície total de 16.500 metres quadrats i albergarà 11 òrgans judicials en unes instal·lacions funcionals, accessibles, sostenibles des del punt de vista mediambiental i energèticament eficients. A més, integrarà tots els serveis d'atenció a les víctimes com ara el Gabinet Psicosocial dotat amb una cambra Gesell, la Clínica Mèdic Forense i la Unitat de Valoració Forense Integral.

En definitiva, els nous jutjats comptaran amb una plantilla de 150 persones i rebrà de mitjana uns 300 usuaris i usuàries diaris.

Twitter

Facebook