Post Image

L'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, acompanyat pel regidor d'Esports, Jesús Naveiro, ha presentat al pavelló del poliesportiu el Pla Resol ‘Millorem les instal·lacions esportives’, sota la marca Avant Gandia. Este pla, que compta amb 4,3 milions d’euros d’inversió, centra els seus esforços en la millora i manteniment de les instal·lacions esportives municipals, i inclou la construcció de nous espais esportius.

"Gandia sempre ha estat una ciutat referent a infraestructures esportives. Per això, estem invertint per a renovar aquestes instal·lacions, adaptar-les als nous temps i crear-ne de noves per donar resposta a les necessitats", ha afirmat Prieto. Este és un pla viu i obert a noves inversions durant la legislatura. L'alcalde ha aportat dades sobre l’afluència de l’esport a la ciutat i sobre l’increment significatiu d’usuaris en els últims temps. Setmanalment, passen per les instal·lacions esportives 13.000 persones.

Gandia compta amb 55 clubs i un moviment federatiu amb 6.000 llicències en vigor. D'altra banda, prop de 3.000 escolars participen en els Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana i 4.000 persones utilitzen les instal·lacions per lliure. Aquesta activitat es compagina amb els 17.000 esportistes que, només al primer quadrimestre, han participat en esdeveniments esportius a Gandia.

Per últim, l’increment d'usuaris en els darrers dos anys al poliesportiu ha estat d'una mitjana del 80%. Tenint en compte estes xifres i les necessitats actuals, l’alcalde ha desglossat 15 iniciatives que s'han abordat “en menys d’un any”, i que van a abordar-se “sempre escoltant i atenent les demandes dels clubs i usuaris”.

Què ha fet l’Ajuntament

1. Contractar una empresa de manteniment per a les instal·lacions esportives per 413.000 euros, la qual cosa suposa duplicar l'anterior contracta. S’han resolt els problemes en les piscines del Grau i del poliesportiu.

2. S'han invertit 51.000 euros al Centre Esportiu del Grau. En concret s'ha reparat el sostre de la piscina i s'ha reparat i renovat les màquines de fitness.

3. El camp de beisbol de la platja ja compta amb la respectiva homologació després d'invertir 40.126 euros en la instal·lació d'una xarxa per evitar que ixquen les pilotes del camp a més de condicionar el camp afegint terra, pintant i millorant els vestidors. Els dos equips de beisbol de la ciutat, que abans havien de desplaçar-se, ja poden jugar partits oficials a Gandia.

4. 900.000 euros per disposar del millor Skate Park de la Comunitat Valenciana on ja s'han disputat competicions de diversos nivells.

5. El camp de futbol del Fort Llopis també s'ha beneficiat de les actuacions fetes el darrer any amb la pintura d'aquest, les millores als vestidors i la instal·lació aquesta setmana de nova il·luminació LED amb una inversió de 38.000 euros.

6. S'ha adjudicat el bar del poliesportiu a una nova empresa d'hostaleria per 9.469 euros per tal de donar millor servei tant al poliesportiu com al córner del Guillermo Olagüe.

7. El camp de futbol del Guillermo Olagüe disposa d'un nou marcador que ha suposat un desemborsament de 7.860 euros.

8. S'han instal·lat parcs de cal·listènia al poliesportiu; a l'avinguda del Grau i al Parc de l'Estació per un valor de 143.650 euros.

9. Pista poliesportiva del Raval, amb una inversió de 110.000 euros. Pròximes actuacions Pel que fa als reptes i les futures actuacions del Pla Resol, la primera autoritat ha destacat que s’han adjudicat les obres del pavelló multiús del poliesportiu municipal per 1.850.000 euros.

Amb aquesta actuació es millorarà la sostenibilitat augmentant l'eficiència energètica amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la piscina coberta i la convertible, a més de millorar l'accessibilitat i el parquet del pavelló i renovar-ne els vestidors. D'altra banda, ja estan en marxa les obres del pavelló d'halterofília gràcies a un projecte adjudicat per 189.000 euros, les obres del qual s'espera que finalitzen aquest estiu.

Altres de les actuacions és el canvi de la gespa artificial de Guillermo Olagüe, que ja està licitat per 378.000 euros. Està previst que les obres comencen a l'estiu aprofitant el parèntesi de la fi de la temporada. Es faran treballs de manteniment de l’estadi. També es contemplen 30.000 euros per introduir millores i condicionar els camps de futbol de Roís de Corella als quals s'incorporaran part dels 150.000 euros dels romanents de tresoreria que es destinen aquest any a la millora d'instal·lacions esportives.

A més, Prieto ha anunciat que des del departament d'Esports es procedirà a encarregar la redacció del projecte del tartan de la pista d'atletisme. Una inversió milionària que, tal com ha explicat l'alcalde, necessitarà la complicitat d'altres administracions.

Finalment, el primer edil ha explicat que el Pla Resol és un pla viu fruit d'una estratègia “i una aposta decidida i prioritària” dirigida a "millorar aquells espais que generen salut". "No només volem que els nostres usuaris i els nostres clubs disposen d'unes millors infraestructures, sinó també volem atraure esportistes per a esdeveniments nacionals i internacionals", ha finalitzat l'alcalde.

Per la seua banda, Jesús Naveiro ha afirmat: "Som conscients de les necessitats que tenim a Gandia i continuarem en aquest camí de manera incansable per donar respostes a tots els usuaris i usuàries". "Gandia és una ciutat esportiva que té molta demanda i això pot revertir en noves oportunitats".

Twitter

Facebook