Post Image

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha visitat Gandia per mantindre una reunió de treball amb l'alcalde, José Manuel Prieto, on s'han abordat diversos temes relatius a projectes que impliquen a les dues administracions.

Després d'una reunió i la firma al Llibre d'Honor de la ciutat per part de la consellera, Prieto i Pradas han comparegut davant els mitjans de comunicació. En primer lloc, l'alcalde ha destacat la bona sintonia amb la consellera a l'hora d'apostar pel consens i el diàleg per aconseguir avanços en diverses qüestions relacionades amb les infraestructures. Prieto ha explicat que s'han arribat a diversos acords.

El primer ha estat la constitució d'una comissió de treball d'infraestructures que estarà integrada per la Conselleria, Gandia i representants de les comarques de la Safor i la Marina per tal de recuperar la vertebració històrica que suposaria el projecte del TRAM o el del tren de la Costa. "Aquesta comissió té com a objectiu avançar en aquest tipus d'actuacions, però també pretenem donar resposta als reptes de futur".

Un altre dels punts dels quals s'ha informat és que ja es compta amb la solució tècnica acordada entre Ajuntament, Conselleria i el Ministeri que permetrà connectar la CV-60 amb l'autopista. "Les tres administracions hem treballat per tindre una solució i esperem poder garantir que una part important del protocol d'infraestructures siga aquesta actuació", ha declarat la primera autoritat municipal.

Prieto ha afegit que "la CV-60 és indispensable per al desenvolupament de la nostra competitivitat i economia". "Estem treballant una planificació integral que ha de prioritzar allò que Gandia i la comarca necessiten".

En aquest sentit, durant la compareixença s'ha anunciat que abans de l'estiu, Conselleria i Ajuntament plantegen reivindicar les bondats de la CV-60 en un gran acte que pose en valor la infraestructura davant de la ciutadania i el teixit social. A més, s'han abordat altres aspectes com ara el futur del transport urbà amb la millora de les concessions d'autobusos de la comarca i la nova contracta de transport urbà de Gandia amb l'objectiu de millorar la mobilitat durant aquesta legislatura.

A aquesta intervenció, se suma la duplicació de la línia ferroviària entre Gandia i Cullera. Una actuació que l'alcalde ha qualificat d'estratègica. "L'impuls d'aquesta intervenció és bàsic, ja que millorarà les freqüències de manera que beneficiarem tots els ciutadans que es desplacen a València cada dia i perquè també s'obri la porta al transport de mercaderies una vegada s'establisca el nus de connexió amb el corredor mediterrani".

La consellera ha recordat que ja es va celebrar una reunió el mes de novembre passat per plasmar els reptes en matèria d'infraestructures que impliquen les dues administracions. "Hui venim a explicar els avanços en infraestructures que milloraran la mobilitat de la comarca i de Gandia", ha afirmat Pradas.

La consellera també ha recordat que en el cas de la CV-60 ja està aprovat el projecte bàsic al tram Palma de Gandia-Gandia, i que ara es procedirà a licitar el projecte de construcció. Respecte a l'enllaç amb l'AP7, s'ha anunciat que la Conselleria convocarà una reunió entre la Generalitat, l'Ajuntament i el Ministeri per consensuar la solució tècnica amb totes les parts implicades.

D'altra banda, i pel que fa al tramvia, s'ha explicat que en dotze mesos s'espera disposar de l'estudi de planejament que s'haurà de coordinar amb el Ministeri. "Des de la Generalitat no renunciem al tren de la costa, creiem que es pot compatibilitzar amb la proposta del tramvia", ha afirmat.

Pel que fa al transport de passatgers amb autobús, Pradas ha explicat que a finals d'any s'espera licitar les dues concessions del transport comarcal amb autobús de manera que el juny del 2025 aquest servei seria ja una realitat.

Twitter

Facebook