Post Image

L'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, acompanyat pel president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón; i el conseller de Sanitat, Marciano Gómez, han visitat aquest matí l'Hospital Francesc de Borja de Gandia per comprovar de primera mà la posada en marxa de l'accelerador lineal de radioteràpia que, des de abril, permet que els pacients amb càncer no s'hagen de desplaçar a altres localitats per rebre'n el tractament. A la visita, les autoritats han estat acompanyades per la regidora delegada de Sanitat, Liduvina Gil, així com representants de l'Hospital i de la Conselleria, i altres membres de la Corporació Municipal.

Es tracta d'una actuació que va iniciar els treballs al desembre de 2022 sota el govern del Botànic. L'actuació ha comptat amb una inversió pròxima als 2,5 milions d'euros. Abans d'iniciar la visita, Prieto ha qualificat aquesta nova instal·lació com a fonamental, ja que "prestarà un servei bàsic per a la ciutadania. És important que els gandians i les gandianes no s'hagen de desplaçar a València i que disposen de condicions d'equitat sanitària que ens referencien a tota la Comunitat Valenciana en la lluita contra l'enemic comú que tots tenim, el càncer", ha afirmat l'alcalde.

Prieto ha incidit que a partir d'ara, l'hospital de Gandia es converteix en hospital de referència, ja que incorpora tots els tractaments d'última tecnologia. A més, l'alcalde ha agraït al govern del president Puig que implantara l’accelerador lineal i a Mazón per calibrar-lo i posar-lo en marxa.

"Estem davant d'una de les millors notícies per a la ciutadania i el fet que hui estiguem ací és que tots compartim que la Sanitat ha d'estar fora de la batalla partidària".

L’alcalde, d’altra banda, ha acordat amb Mazón que s’implante, per al pròxim curs, l'hospital infantojuvenil, i consensua seguir treballant per mantindre oberts els consultoris de Beniopa i Benipeixcar.

Twitter

Facebook