Post Image

Els co-portaveus del Govern Local, el Vice-alcalde, Josep Alandete i el regidor de Govern interior i coordinació administrativa, José Manuel Prieto, han comparegut davant els mitjans de comunicació per tal d’informar dels principals assumptes tractats a la Junta de Govern Local, però sobretot per tal de llançar a la ciutadania un missatge de contenció i responsabilitat social davant l’evolució de la pandèmia al nostre territori, que entra en les setmanes crítiques, si es vol evitar una situació descontrolada de la transmissió.

“Estem en una setmana decisiva, en la qual necessitem una responsabilitat social encara més gran en aquests moments crítics. Des del govern local no amaguem la nostra preocupació perquè es complisquen les mesures establertes per les autoritats sanitàries”, ha iniciat Alandete.

Per la seua banda, Prieto ha insistit en la recomanació a la ciutadania “que evite la interacció social innecessària, perquè l’evolució de la pandèmia dependrà del comportament social. Per tant, hem de redoblar esforços”. 

En aquest sentit, el regidor de Govern Interior i coordinació administrativa ha anunciat que hui mateix s’han posat en marxa mesures extraordinàries i transitòries per a tot el personal de l’administració local, amb l’objectiu de protegir i garantir la prestació dels serveis públics essencials. Així, es creen dos grups ‘bambolla’ que alternaran setmanalment el treball presencial amb el teletreball. Aquesta mesura no afecta al personal de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania ni a la Policia Local, que tenen els seus protocols de seguretat sanitària propis. S’hi redoblaran les hores d’atenció.

L’Ajuntament ha fet una inversió extraordinària per a la compra de nous terminals per al tele-treball.

La mesura estarà en vigor durant un mes, a partir de hui, i la seua prorrogació dependrà de la millora de les dades epidemiològiques.    

Noves ajudes

Prieto també ha informat de la concessió per part de la Diputació de València d’una subvenció de 20.000 € per al programa Smart City Gandia 2020. L’ens provincial ha atorgat també a l’Ajuntament una ajuda de 3.663 € per a la compra d’ordinadors. Finalment, Cultura de la Diputació ha concedit 6.700 € per als Premis i Concursos Literaris 2020.

Per la seua banda, Alandete ha informat també d’una nova ajuda de l’Institut Valencià de Cultura d’11.229 € per al festival internacional de música Polisònic Gandia 2020.

Facebook