Post Image

Article publicat en el diari Levante-EMV el divendres 12 de maig de 2023.

Junts hem superat totes les adversitats en la història. També les recents. Conviure, i acordar, és el principi de decidir junts, d’afrontar els episodis de la vida, de narrar el relat col·lectiu amb el que construïm la ciutat. I més si afegim els valors, el tarannà i el caràcter dels gandians i gandianes. Junts hem de decidir ara avançar. La nostra vocació pública ens duu a afrontar els problemes i els reptes. La nostra determinació ens ha de fer transformar-los, amb més intensitat si cap, en oportunitats de futur i per a hui. Sota uns valors i una acció inequívocs.

Oportunitats, talent. Hem incidit molt en les inversions públiques i privades. Moltes estan aconseguides, però ve el temps de materialitzar-les. No podem permetre tornar enrere, perquè a les institucions, els valors i les formes condicionen el fons. Les inversions venen perquè hi ha un Ajuntament solvent, sense hipoteques de cap tipus. I els projectes de vida aposten per nosaltres perquè el rumb està traçat. Es tracta de consolidar el que hem iniciat: desenvolupar projectes de vida, afavorir la prosperitat i la creació de riquesa. Fer de les oportunitats el lema de cada dia. Treballar, treballar.

Respecte, convivència. La idea del respecte i de la convivència és el marc amb el que hem fonamentat cada acció, i el camí que ha permès traçar el rumb. El respecte en les formes de governar, en l’escolta, i també en la ciutat. El nostre Pla Respecte ha permès abordar les xicotetes coses d’una ciutat, a partir de les quals es permet entendre un òptim manteniment del nostre entorn de confort o una cura irreprotxable del que és bàsic. I sota la convivència hem construït els acords que ens han permès consensuar el més important. No per casualitat hem generat oportunitats, aconseguit inversions, i alhora amortitzat el deute de l’Ajuntament de Gandia en pràcticament un terç del que heretàrem, o abaixat impostos com a forma de tornar l’esforç dels ciutadans en els anys més difícils del Pla d’Ajust. Eixe és el camí, compartit.

Ambició. Res és suficient, tot no està aconseguit, i el millor està per vindre. Perquè cada projecte personal és també un projecte de ciutat. No ens conformem, però siguem optimistes. Amb capitalitat i lideratge, i amb els peus en terra, podem ser el que vulguem. Però sempre per a avançar junts. Per a guanyar junts. Perquè sé que amb estos valors i amb estos objectius guanyarem. I guanyarà Gandia.

Facebook