Post Image

Article publicat en el diari Levante-EMV el divendres 5 de maig de 2023.

Hem superat totes les dificultats i les adversitats. En la nostra història, i també en temps recents; ningú ens havia preparat per a una pandèmia, ni per a una guerra, i tot i això hem posat en marxa mesures pioneres que ajudaren en la dificultat empreses i famílies. Les mesures són el pròleg de bons indicadors que ens permeten créixer més encara i continuar ajudant. Amb intangibles imprescindibles: la bona gestió, l’ordre en els comptes públics (ja no tenim un problema reputacional, d’imatge de ciutat o de funcionament de la institució; ja no) i d’execució dels molts diners d’inversions als que optem i se’ns concedixen. Per això Gandia s'ha convertit novament en ciutat de referència quant a la gestió de les ajudes de Fons Europeus Next Generation. La nostra ha sigut una de les ciutats més en la sol·licitud i execució dels projectes relacionats amb estes ajudes. Més de 45 milions d’euros dels quals se’ns han concedit quasi 12 milions. Gandia avança. Per a avançar, oportunitats, inversions, confiança i generació de riquesa.

Esta setmana han arribat més de 3 milions d’euros per a millorar la mobilitat sostenible a Gandia, per a modernitzar el transport públic, i per a entorns saludables com serà el futur Skatepark Bowl del barri de Roís de Corella. Espais per a ser viscuts, llocs d’oportunitats. Els fons europeus es destinen a projectes relacionats amb la digitalització, la transició ecològica, la millora d'infraestructures i la formació i l'ocupació. I esta es una de les nostres prioritats com a govern: la generació d’oportunitats i de llocs de treball, i també la millora urbana i dels entorns urbans, i la sostenibilitat. Al servei de la millora de les condicions de vida dels ciutadans i dels barris, d’un creixement amb trellat i amb ambició; sostenible i fructífer. Amb resultats. No són les úniques ajudes; a Gandia es destinaran més de 8 milions d'euros a projectes relacionats amb l'eficiència energètica, l’urbanisme sostenible i la gestió de residus, entre d’altres.

No deixem a ningú enrere.

Però per a seguir generant oportunitats necessitem pensar en què tots avancem junts.

La digitalització o les transicions s’han de fer integrant a tots. Per això hem destinat més de 6 milions d'euros a programes de formació i ocupació dirigits a joves sense treball i persones en situació de vulnerabilitat. I l’ocupació sempre ha estat en el centre de l’agenda pública. Millorem les habilitats i competències laborals dels participants i facilitem la seua inserció en el mercat laboral. A més, ens preparem per a construir un centre integrat de Formació Professional, que flexibilitze els currículums dels ciutadans, aposte per la formació al llarg de la vida, cerque els perfils professionals que necessiten els sectors productius, i case la demanda i l’oferta laboral. Itineraris de formació, camins de vida, espais d’oportunitats. La inversió de la Generalitat és de 24 milions d’euros. Un centre ambiciós per a un temps ple de reptes, i d’oportunitats. En definitiva, estes inversions que hem sabut administrar i gestionar a Gandia suposen una gran oportunitat per al desenvolupament econòmic i social i per a millorar la qualitat de vida. És tant com dir que guanya la ciutat, i continuen guanyant els nostres ciutadans. Junts.

Facebook