Post Image

Molt bon dia a tots.

Comparec davant de vostès, i de tots els ciutadans de Gandia, amb emoció desbordada i una gratitud profunda. Sent cada dia l’estima, l’empenta i l’alè dels ciutadans i ciutadanes de Gandia. Ha estat, i continua sent, la força que mou el nostre entusiasme. I sent una gratitud profunda, que correspondré cada dia del mandat que ara, des d’esta sessió d’Investidura, comença.

Sent la confiança renovada dels ciutadans, i he rebut d’ells, de vosaltres, un mandat clar: iniciar, des de hui, la millor etapa de Gandia, amb l’entusiasme de la nostra força, amb el clar mandat del resultat electoral, i amb la promesa renovada de la democràcia, que hui ens convoca i ens retroba, i que ens ha d’obligar a correspondre tant de suport, i un mandat tan clar i tan rotund -un dels millors resultats de la història del meu partit— amb encara més treball, més dedicació, i tota la voluntat d’acords i d’aliances. Comença de nou un nou entusiasme de la vella promesa renovada de la nostra democràcia. Perquè tota la vida és ara.

No hi ha major honor, no hi ha responsabilitat més alta. Torne a vindre a una investidura, esta vegada com a representant de la força política més votada pels ciutadans de Gandia. I vinc, amb molta humilitat, a fer realitat la promesa renovada del càrrec, a presentar les meues credencials per a exercir la responsabilitat d’alcalde conscient que no hi ha major honor. Amb una estima infinita per la vocació de servir, amb una ànsia de millorament de les condicions de vida dels meus ciutadans, especialment dels més humils, dels qui més patixen.

Vinc amb passió per Gandia, i per la seua gent. I vinc a oferir la millor etapa de la nostra ciutat, potser en el moment més difícil de la nostra societat. Perseverant en els mateixos valors que hem imprès a la gestió, que ha estat avalada majoritàriament pels nostres veïns. Escoltant sempre, pensant que no sempre fem totes les coses bé. Però sabent que escoltant, encertarem. Que l’escolta activa, que xafar el carrer, ens continuarà permetent encertar millor. Des de la proximitat i l’eficàcia.

Imprimint rumb, determinació i entusiasme als reptes de la ciutat i de la gestió del seu Ajuntament. Amb encara més moderació, treball, dedicació i proximitat. Donant el millor de què som capaços, entregant totes les hores del dia, i tots els millors anys de les nostres vides, al major honor que mai podrem tindre: el de servir, donar-nos als altres per a avançar, edificar una nova esperança amb el mateix entusiasme intacte.

Junts, units, hem superat les hores més difícils amb tota la nostra determinació i amb la força col·lectiva com a ciutat.

El repte, ara, és que la millor etapa de Gandia siga, com ho serà, la d’una transformació de Gandia com mai, en aliança amb els gandians i gandianes, i al servei de les inversions i de les oportunitats. Obrim la millor etapa per a continuar la transformació de Gandia.

Per a apostar, des de la capitalitat i el lideratge, per les inversions i les oportunitats, continuant la gestió iniciada, fent realitat el molt que hem aconseguit batallant els projectes que Gandia mereix. Tot el que hem fet, tot el que continuarem fent, enfortirà la nostra economia, els nostres sectors productius i les nostres empreses, per a créixer i per a seguir avançant, en cooperació amb elles; i pensarà en les nostres famílies: perquè esta continue sent una ciutat d’oportunitats, on viure, quedar-se i invertir.

Per molt complicada que siga l’escena internacional, per moltes adversitats que vinguen, tenim tot per liderar en Espanya entre les ciutats del nostre tamany. I liderar vol dir, primer de tot, construir amb ambició un projecte col·lectiu d’avanç, i de transformació, que ambicione, i que amb els peus en terra, pense i treballe també les xicotetes coses, que ambicione una ciutat encara més pròspera, segura, sostenible, respectuosa, equilibrada i ordenada.

Fa temps que hem consolidat un model de ciutat que és una refència nacional en qualitat de vida, dinamisme i ambició. Ara hem de liderar les coses bones en Espanya. Els bons indicadors, alguns dels quals ens acompanyen ja, però també el millor balanç de resultats. Tenim molt clar el rumb, perquè l’hem traçat amb determinació, i el model de ciutat. I el principi de construir-lo des de l’ordre econòmic, l’estabilitat, els consensos, i la voluntat de complir la paraula donada i les propostes i compromisos adquirits. Des d’una gestió impecable i una administració irreprotxable.

Continuem el treball, perquè ens sentim legitimats pels ciutadans, i fem-ho recordant el lema de la nostra ciutat: ‘així relluïxen les teues obres”. I ho hem de fer amb el principal valor que hem donat a la nostra gestió. Amb el que es valora i es premia, a la vista del clar pronunciament de les urnes el passat mes de maig.

El millor que podem oferir en estos temps de sotsobra i de canvis accelerats, d’eleccions líquides i de reflexions ràpides, és estabilitat. Eixa ha sigut la primera premissa d’este Govern i d’este Alcalde, i eixa serà la primera premissa també ara. També a la vista del pronunciament dels nostres ciutadans, del que ens han marcat després de les darreres eleccions municipals, esta legislatura que hui s’obri caldrà de més esforç de tots.

Més esforç per a més cooperació, junts, sense oblidar que el primer, i el més important, no és cap sigla de partit, sinó Gandia. Sense oblidar que cada dia governem per a tots, ens votaren o no, i que per això hem d’intentar governar amb tots. I governarem, per això, amb consensos. Més enllà dels acords estables, que són els únics garants de l’estabilitat que proclame, promet una legislatura de consensos, per a ser capaços de treballar bé i acordar sempre, especialment les coses importants de la ciutat. I governarem pactant la gran majoria dels assumptes, cada Plenari, sabent que hem de posar Gandia per davant de tot, per davant de l’interès partidari, per a què els esforços no estiguen en la negociació, sinó en el resultat dels acords. En un resultat on guanye la ciutat, on guanye cada ciutadà, i on ampliem les fronteres del respecte, de la cortesia institucional i de la pluralitat. Premiant les renúncies per poder arribar a consensos per davant dels dissensos que sabem que propicia, amb fortuna, la democràcia que permet la pluralitat i la seua expressió en la formulació de sigles i candidatures diverses que hui ens uneixen i ens retroben en l’acord per Gandia.

Amb estabilitat, sí; amb moderació, talant i respecte, també. Perquè ningú té sempre la raó absoluta, i perquè no és un anatema expressar clarament que no tenim sempre la raó, que mai tenim la raó absoluta, i que no és trair la renúncia per a poder arribar a acords, ni el reconeixement de les bones idees dels altres partits, que ja anticipe que faré meues des del primer minut si són bones per a Gandia. I ho farem sent exigents, com sempre ho hem sigut, sense mirar qui governa cada administració, i demanant, en justa correspondència, el que creiem que la ciutat mereix i que la ciutat necessita.

Eixa és l’actitud reivindicativa, exigent, que sempre he tingut, i que espere trobar de tornada. Amb respecte institucional, respecte a la ciutat a la que representem, estant cada dia a l’alçada del càrrec. Ens encarregarem que també ho estiguen els qui hagen de negociar i acordar amb nosaltres, des d’ara, i amb la nova Generalitat que es puga conformar a partir del proper debat d’investidura.

No tornarem enrere en la defensa de l’interès general, en les consecucions per a Gandia per damunt dels colors polítics. Vull agrair, en este punt, la disposició i l’entrega del President de la Generalitat, Ximo Puig, a qui sempre he tingut d’aliat per a la ciutat. Gràcies per tota la cooperació i l’aportació que has fet per a Gandia.

I amb tot, el desig d’estabilitat suposa la necessitat d’un Govern fort i estable per a Gandia. Més eficaç encara, més resolutiu i millor coordinat. I per a construir eixe Govern fort, no convé oblidar que els ciutadans no m’han atorgat la majoria absoluta. El que vol dir que vull governar, i tinc la convicció de fer-ho, amb l’absoluta majoria d’opcions d’este Plenari.

Començant per aquells que volen cooperar en eixa governabilitat, i amb acords per a aconseguir-la. Hem rebut un cabdal de confiança molt majoritari, i suficient per construir un govern de base àmplia, i un suport per a traçar un rumb compartit anv determinació. El que vol dir, també, un aval per a liderar un projecte de ciutat des d’un Govern fort i estable. Sòlid. Agraisc a Compromís-Més Gandia Unida el seu suport en la investidura per a fer possible eixe Govern fort. Amb generositat, amb una manera de treballar que tots, i també els ciutadans, heu comprovat que és des de la moderació, comptant amb tots i escoltant tots, cooperant des de la diferència, i sense bronca, lio o crispació, construirem el Govern de la nova legislatura.

Un Govern que naixerà des de l’Acord per a la governabilitat de Gandia, des del consens.

Tinc, per mi mateix, els mateixos vots que la resta de partits de les distintes opcions del Plenari. I tinc també un acord amb Compromís per a ajudar-me amb la governabilitat i els Pressupostos de la ciutat de cada any d’esta legislatura. Però tindre un pacte de governabilitat sols serà possible mentre seguim recordant, com he fet cada dia del meu mandat, que governem per a tots.

És a dir, l’acord més enllà de l’acord. O dit d’una altra manera: que sols hi haurà Acord, pacte, mentre duem a la pràctica, i recordem, que cada dia governem per a tots. I mentre seguim aspirant a governar amb tots, tret dels plantejaments extremistes o ultres. I si no és per a tots, deixarà de ser Acord de govern o per a la estabilitat. Per damunt, repetisc, de les ideologies o dels interessos partidaris. Tal i com hem governat. Tal i com he governat: així crec que he aconseguit la confiança majoritària dels meus ciutadans; i, promet, no vull defraudar-la, sinó tornar-la cada dia amb honor i amb respecte. Amb ordre, rumb, determinació i molt de treball.

Estenc, des de hui, també la mà al Partit Popular, i al seu Grup municipal. Vull construir grans acords de ciutat per a abordar els grans temes. I les grans preocupacions dels nostres ciutadans. Sense descuidar-ne un. L’acord més enllà de l’acord. Només conforme el nou Govern, proposaré pactes de ciutat sobre l’avanç de la nostra economia, les infraestructures, l’habitatge o la salut mental dels nostres ciutadans.

Eixes seran les primeres prioritats, i les imprescindibles. Perquè construir un Govern amb substància voldrà dir mantindré l’acord i el diàleg social, que tan fructífer ha sigut en pandèmia o amb la Guerra d’Ucraïna, i refusar les bobades, les ximpleries o el que als ciutadans els resulta prescindible. Tenim, tots, eixa responsabilitat immensa.

Vull, en este punt, recordar les meues paraules de la primera sessió d’investidura, quan inesperadament vaig accedir al càrrec d’Alcalde per substituir la meua antecessora, la ministra Diana Morant, a qui vull també agrair tot el seu treball per la ciutat des del Govern d’Espanya. Vaig utilitzar en aquell instant una cita de Pessoa que hui torne a fer meua: “Para ser grande, sé entero: nada/ tuyo exageres o excluyas./ Sé todo en cada cosa. Pon cuanto eres/ en lo mínimo que hagas”. Que no se’ns oblide, hui tampoc, eixe principi. Todo en cada cosa. I la immensa responsabilitat que des de hui tenim, per a estar a l’alçada de l’encàrrec que els ciutadans ens han fet, i de la vocació de servir, que almenys a mi m’ha acompanyat cada dia de la meua vida.

I a més d’una immensa responsabilitat, és un honor immens que mai podré tornar suficientment. El de ser el vostre Alcalde, el de rebre el vostre suport, i el vostre aval, i la missió de no defraudar-lo ni defallir mai. Amb gratitud, este honor immens és especialment gratificant per a la meua família; els vull agrair que des de les absències irreparables hagen acceptat altres, més circumstancials, que han permès que em dedicara al servei públic i que arribara al lloc d’Alcalde.

Per a la meua família és el meu major agraïment. I per als meus companys, que han permès que junts arribàrem ací. I que poguera ser Alcalde de Gandia, de la ciutat que estime apassionadament, on he elegit viure, i que m’ha donat les millors coses de la vida.

Tornem-les, amb esforç i amb gratitud, per a obrir amb els gandians i gandianes el millor temps que es puga recordar.

Gràcies, i visca Gandia.

Facebook