Post Image

Article publicat en el diari Levante-EMV, divendres 28 d'abril de 2023.

La setmana passada proposava a este mateix diari que la ciutat de Gandia, que tinc l’honor de dirigir des de fa dos anys, continuara avançant. Ho té tot, com a ciutat capdavantera d’entre les principals ciutats valencianes. I hui amplie els valors sota els que crec que ha de fer-ho.

Capitalitat. Gandia ha mostrat una tendència positiva en 2023 si ens fixem en dades econòmiques, impulsada per diversos factors. Segons dades oficials, el PIB de la ciutat ha crescut un 2,2% en el primer trimestre de l'any, i això és gràcies tant a l'activitat empresarial i com al turisme. El nombre de turistes que van visitar Gandia en el primer trimestre de l'any va augmentar un 4% en comparació amb el mateix període de l'any anterior. A més, la despesa turística ha augmentat un 6%, la qual cosa ha tingut un impacte positiu en l'economia local. Generem riquesa i atracció, i això reverteix a la ciutat i ens ajuda a créixer. Atraient inversions, i garantint-les des de la confiança institucional i la reputació econòmica. L’hem assolida amb treball i esforç, no per atzar.

Lideratge. Quant al mercat laboral, les dades també són encoratjadores; la taxa de desocupació ha disminuït un 1% en el primer trimestre de l'any, situant-se en el 10,5% i el nombre d'afiliats a la Seguretat Social ha augmentat un 2% en el mateix període. Som optimistes, però no ens conformem. Creiem que, amb les bases assolides, podem seguir creixent i creant llocs de treball. Atracció. Volem seguir vivint d’atraure i d’agradar. Amb un sector turístic referent de la qualitat i sostenibilitat d’entre els destins del territori nacional, una Platja de referència oberta pràcticament tot l’any, i uns equipaments pensats per a més turisme més mesos: estem a punt de licitar les obres d’un nou Pavelló esportiu Gandia Arena, l’Autoritat Portuària invertirà 6 milions d’euros en els Tinglaos del Port, recuperats per a l’activitat econòmica i els ciutadans.

Oportunitats. Anem a totes. Volem avançar en infraestructures, amb un Protocol amb el Ministeri, ja definit, per connectar-nos millor encara i augmentar la competitivitat i el posicionament i vertebració del territori. I ho volem fer amb la forma de governar que he tingut els sis anys com a regidor, i estos dos últims com a alcalde: persona a persona. Des de la proximitat. Fent que cada problema importe. Perquè volem que cada ciutadà guanye. Que guanye Gandia, i que continúe avançant. El millor està per vindre. Per a què tots guanyem.

Facebook