Post Image

L'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, acompanyat per la regidora delegada de Salut, Liduvina Gil, i la presidenta de la Junta de Districte de Roís de Corella-Hospital i Adjacents, Esther Sapena, ha visitat aquest matí la plaça de la Salut, que dóna entrada al nou Espai Sociosanitari de Roís de Corella.

Els tècnics han anat a comprovar que els sistemes de reg funcionen correctament i que la jardineria està en perfectes condicions per assumir per part de l'Ajuntament de Gandia el manteniment d'una esplanada moderna que dinamitzarà el barri. L'Espai Sociosanitari de Roís de Corella, durant la jornada de hui, ha iniciat parcialment la seua activitat amb el trasllat del Centre de Salut Pública de Gandia a la nova infraestructura.

Després de la visita, Prieto ha indicat: "Hui hem de celebrar el nou Espai Sociosanitari juntament amb el veïnat, que ens ha ajudat a dissenyar i pensar aquest projecte per a la barriada i tota la ciutat". "Ara és el torn de començar el trasllat dels serveis d'especialitats, Salut Pública, el centre de salut de la barriada, a més de la Casa de la Salut, un dels grans projectes que incloguérem en el seu dia per a aquest nou espai que utilitzaran més de 15.000 persones".

La nova infraestructura, que ha comptat amb una inversió del Govern del Botànic proper als 17 milions d'euros, canviarà el mapa sanitari de Gandia perquè descongestionarà el Centre de Salut de Beniopa. Prieto ha explicat que es tracta d'una bona notícia tot i que "gairebé s'ha tardat més a estrenar-lo que a acabar-lo de construir".

Prieto ha recordat que "quan vam entrar a governar ací estava previst un centre comercial i nosaltres vam pensar que era un error. Ens vam barallar per aconseguir una gran inversió sociosanitària que beneficiara el barri i hui és dia per felicitar els veïns que van lluitar al costat del govern i la regidora de Salut, Liduvina Gil, perquè un solar buit, sense pla B, siga nou anys després un espai sociosanitari referent a la Comunitat Valenciana i Espanya".

Aquesta nova dotació sanitària, que consta de tres edificis, albergarà al primer d'ells, a més del Centre de Salut Pública, la Casa del Pacient, el Centre de Salut Mental i un Centre de Salut Integrat, i un aparcament subterrani per a treballadors . El segon edifici acollirà el Centre de Salut Integrat i disposarà de consultes de Medicina Familiar, Infermeria i Pediatria, així com Unitat de Salut Sexual i Reproductiva, a més de la Unitat d'atenció a la Dona (amb consultes de llevadora i gimnàs de preparació al part), i la unitat de Cirurgia Menor Ambulatòria.

Finalment, l'edifici central del nou complex sanitari acollirà l'Hospital de Dia de Salut Mental i la Unitat de Rehabilitació amb les consultes dels professionals d'aquests serveis. També s'hi ubicarà aquí la Unitat de Conductes Addictives, així com consultes d'especialitats hospitalàries.

Twitter

Facebook