Post Image

L’alcalde de Gandia i candidat a l’alcaldia, José Manuel Prieto, s’ha reunit esta setmana amb la gent gran de la ciutat per a explicar-los de primera mà les propostes del programa de govern relacionades amb este col·lectiu i amb el qual es presenta a les eleccions municipals del pròxim 28 de maig, amb uns encontres que han tingut lloc als centres de convivència de Roís de Corella i Corea per a escoltar també les seues idees i suggeriments, els quals han comptat amb la presència de la regidora de Gent Gran i Centres de Convivència, Liduvina Gil, i el metge cardiòleg jubilat i membre de la candidatura del PSPV-PSOE de Gandia, Salvador Bellver.

Prieto va destacar en estes trobades que “vivim més anys i cada volta volem viure millor atesos. Eixe és el camí que hem obert amb els centres de convivència i les iniciatives que ja hem fet destinades per a la gent gran de Gandia, les quals van a millorar-se i intensificar-se perquè els nostres majors cada vegada estiguen millor atesos i millor cuidats”. Entre les accions que recull el programa de govern del PSPV-PSOE de Gandia destaca la implantació del Bo Taxi, amb transport a demanda des del domicili de persones amb mobilitat reduïda fins als centres de salut i l’hospital universitari Francesc de Borja.

Al mateix temps, s‘impulsarà una nova concessió de transport públic urbà que connecte millor la ciutat amb més parades, més itineraris i més freqüències, la qual beneficiarà la gent gran. També es posarà en marxa el programa d’acció comunitària RADARS per a les persones majors que viuen a soles, mitjançant la creació d’una xarxa de persones als distints barris de Gandia, per a lluitar contra els efectes de la solitud no desitjada en la gent gran, la qual repercutix negativament al seu benestar i qualitat de vida, i per a previndre situacions de risc associats.

D’altra banda, es crearan a través de la iniciativa público-privada noves places de residències per a la gent gran, amb la nova residència de capital privat amb 137 places concertades i 20 de centre de dia ubicada en la zona de Beniopa-Passeig, sumant altres projectes previstos en diversos barris de Gandia.

Prieto també va assenyalar que es farà front a l’escletxa digital perquè cada vegada siga menor, fent un pas més amb una finestreta única en l’Ajuntament de Gandia per a atendre a la gent gran, sense cita prèvia i sense certificat digital, facilitant-los la gestió de qualsevol tràmit administratiu que necessiten realitzar. A més, seguiran oferint-se cursos com els que s’han posat en marxa a l’Urbalab esta legislatura per a alfabetització digital o ús de les noves tecnologies de la informació.

“Pensem amb la gent gran, treballem amb ella i, el més important, si vivim junts, hem de viure cada dia millor, estar millor atesos i treballar per la seua qualitat de vida, que és tant com dir treballar per la riquesa de la societat i de la ciutat”, va remarcar l’alcalde de Gandia.

Twitter

Facebook