Post Image

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, acompanyat de l’alcalde de Gandia i candidat a l’alcaldia, José Manuel Prieto, i dels alcaldables pel PSPV-PSOE dels municipis de la Safor-Valldigna, va protagonitzar ahir l’acte comarcal d’este partit en el Museu Faller de Gandia, on va anunciar que la pròxima legislatura s’ampliarà l’hospital comarcal universitari Francesc de Borja.

“Tenim un projecte clarament vinculat a les pròpies ambicions de l’Ajuntament de Gandia. Hem estat col·laborant, fonamentalment, per allò que és més important, com la sanitat. Ara, anem a estrenar el nou Espai Sanitari Roís de Corella i, d’altra banda, la pròxima legislatura apostarem per l’ampliació de l’hospital comarcal. Així, hem de continuar augmentant la cartera de serveis pel que fa a la sanitat pública”, va assenyalar Puig.

En este sentit, tal com recull el programa de govern dels Socialistes de Gandia, l’ampliació de l’hospital Francesc de Borja planteja disposar d’unes consultes externes suficients i amb millors condicions, amb sales d’espera més confortables i la construcció d’un aulari universitari. El trasllat de serveis a un nou edifici permetrà, al mateix temps, l’ampliació d’Urgències i UCI, la creació d’espais per a malalties complexes i cròniques, així com una nova planta d’hospitalització.

En referència a les millores en matèria de sanitat que s’han dut a terme durant esta legislatura, José Manuel Prieto es va referir a l’accelerador lineal que tractarà pacients amb càncer a Gandia, el qual ja s’està instal·lant en l’hospital comarcal: “És una de les actuacions de les quals més orgullós em sent d’estos dos anys com a alcalde. Gràcies a la Generalitat, s’estan invertint tres milions d’euros per al més digne, bàsic i essencial que pot fer un sistema de salut pública pels seus pacients oncològics, com és que els ciutadans de Gandia i de la Safor ja no vagen a València per a tractar-se de càncer. Prompte es podran tractar ací, i açò ho hem fet esta legislatura”.

Prieto també va assenyalar que “els grans avanços que hem aconseguit a Gandia han vingut de la mà del president Ximo Puig”, remarcant que “junts hem creat una gran aliança que ens ha fet avançar com a ciutat”. Així, va enumerar importants avanços com el nou Palau de Justícia, el Pla Edificant per als centres educatius, l’Espai Sanitari Roís de Corella, la compra de l’edifici de Correus o el cofinançament del pavelló Gandia Arena, destacant que “Gandia serà també una de les cinc ciutats valencianes que comptarà amb un hospital de dia infanto-juvenil per atendre els problemes de salut mental dels nostres joves, els quals són imprescindibles d’abordar”.

Prieto també va voler anunciar que Gandia s’adherirà a la proposta del president Ximo Puig perquè les famílies amb dos fills siguen considerades nombroses en la Comunitat Valenciana. “Si els ciutadans em donen la seua confiança el pròxim diumenge per a tornar a ser el seu alcalde, esta mesura també s’aplicarà a Gandia. Les famílies gandianes amb dos fills tindran els mateixos drets”, va recalcar, afegint que “a més, no oblidarem les famílies monoparentals, pensant amb les persones que estan a soles i que lluiten per a tirar endavant els seus fills”.

A més, l’alcalde va posar de manifest que “tenim un estil de governar amb el qual tots es poden sentir representants, sense crispació i amb moderació, i que va més enllà de la sigla d’un partit”.

D’esta manera, es va adreçar als assistents mostrant-los dos sobres que tenien dins les paperetes local i autonòmica del PSPV-PSOE: “Ara del que es tracta és que, per a continuar fent el que ja està en marxa, diumenge que ve es vote al Partit Socialista, ací a Gandia i també per a la Generalitat amb Ximo Puig. Si em doneu una oportunitat, ja que duc només dos anys com a alcalde, i m’ajudeu amb estes dues paperetes, obrirem la millor etapa de Gandia, perquè el millor està per vindre per a que guanye cada família i cada empresa, i per a que guanyem junts”.

Per la seua banda, el president Ximo Puig, va recalcar respecte a José Manuel Prieto que “és una persona que parla amb el cor, amb el cap i amb la raó, donant esperança, a més de la seua humilitat. Les persones més valuoses, com Prieto, són les més humils i les que no tenen supèrbia. Estos dies veiem la supèrbia que apareix per algunes places de bous. I, la supèrbia, és molt mala companya”.

Puig també va afirmar que “tornar al passat amb la dreta i l’extrema dreta de la mà seria una gran irresponsabilitat. Per això, és necessari que este 28 de maig isquem a votar amb ganes, il·lusió i força”, apuntant que “la millor manera de parar-los és votar al PSPV-PSOE i aconseguir que la majoria social per a la qual hem governat siga una majoria política”. En este sentit, Ximo Puig va destacar que “en la Comunitat Valenciana hi ha una ambició real per consolidar tot el que hem avançat”, recordant que “en este temps els ciutadans han pogut comprovar el que és una eixida de la crisi per la dreta i per l’esquerra, i el que és el progrés i un projecte de majories, en contraposició a eixe passat que va ridiculitzar a la Comunitat Valenciana. Hem millorat tots els indicadors econòmics i socials, governant per a la majoria per damunt de qualsevol fracció ideològica o sectària”.

A més, el president va remarcar que “la garantia per a continuar avançant i perquè Gandia tinga un futur decent, és el Partit Socialista, no hi ha una altra garantia”, insistint que “este diumenge ens estem jugant tornar a un passat que ens va deixar fora de la història. El futur es vota este diumenge i ens heu d'ajudar, perquè quants més vots hi haja, més assegurat estiga el futur dels vostres fills, nets i de les famílies”.

Així mateix, el líder dels socialistes valencians va assenyalar que “hem de seguir en el camí de la prosperitat social, consolidant un projecte de convivència i de respecte”, subratllant que “a través de l’acció conjunta de la Generalitat amb els ajuntaments hem aconseguit reforçar l’Estat de Benestar i donar més oportunitats a les persones, perquè al final es tracta que els valencians tinguen cada vegada més serveis i més treball”.

En esta mateixa línia, Ximo Puig va alertar que “no hi ha un nou PP, hi ha un PP pitjor que és la suma de Partit Popular i Vox”. També va apuntar que “enfront d’açò, ara tenim una societat ben consolidada, amb una economia que es veu en altres territoris com un exemple, perquè en els últims anys hem creat més treball que ningú. Així, cal aprofitar les grans oportunitats d’este moment”. Finalment, el president va apostar per buscar un equilibri entre el respecte al medi ambient i la millora de la connectivitat als pobles. Per això, va avançar que “en la pròxima legislatura el TRAM Gandia-Oliva-Dénia serà una realitat”, defensant que “mentre uns altres diuen mentides, nosaltres hem buscat una solució”.

Twitter

Facebook