Post Image

El president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, ha visitat Gandia per mantindre una trobada amb l'alcalde, José Manuel Prieto, on han abordat diversos temes relatius a projectes que impliquen les dues administracions, que s'havien acordat amb la Generalitat durant la passada legislatura i que van ser posats sobre la taula el mes d'agost passat durant la primera visita de Mazón a la nostra ciutat.

Després d'una reunió al despatx d'alcaldia, l'alcalde i el president de la Generalitat Valenciana han comparegut davant dels mitjans de comunicació. En primer lloc, Prieto ha volgut agrair la visita del president de la Generalitat i la seua predisposició a continuar avançant en aspectes importants per a Gandia "per damunt del soroll nacional". "La ciutat ha de continuar avançant i sóc l'alcalde de tots. Tinc la convicció i el deure d'acordar i lluitar amb altres administracions per les inversions importants".

En aquest sentit, Prieto ha fet referència a diverses actuacions que s'han tractat durant la trobada. L'alcalde ha fet referència a la CV-60 com una infraestructura que "ambdues administracions defensem i farem que siga possible perquè és la connexió que Gandia necessita per a l'autopista, el nucli interior de carreteres i el futur corredor mediterrani".

A més, la primera autoritat municipal ha avançat que el mes que ve es reunirà la comissió mixta que abordarà els futurs usos de l'edifici de Correus. "Si parlem de competitivitat, d'innovació, del clúster d'empreses vinculades a la innovació, Correos és l'edifici i per a nosaltres és important definir aquests usos".

Sobre l'habitatge, Prieto ha destacat que es tracta d'una prioritat del govern municipal que ha dissenyat un pla per facilitar-ne l'accés i que, en aquest sentit, durant la trobada s'han desbloquejat els primers 72 habitatges previstos al barri de Santa Anna. Gandia posarà parcel·les municipals a disposició d'altres administracions i de promotors per incentivar la construcció d'habitatge assequible. En aquest sentit, el govern municipal ha engegat un catàleg amb 20 parcel·les amb caràcter immediat.

Per últim, Prieto ha destacat "la bona sintonia a l'hora d'abordar aspectes que la ciutadania no pot continuar esperant. Tant jo com a alcalde, com el president de la Generalitat, hem adquirit el compromís de continuar treballant junts".

El president de la Generalitat ha agraït a Prieto la seua predisposició a arribar a acords i mantindre un bon diàleg. "Venim a passar revista als assumptes de la ciutat on estem implicats ia verificar els compromisos adquirits".

Mazón ha anunciat en la compareixença que ahir a la vesprada es va signar la licitació de l'estudi per a la posada en marxa del tramvia Gandia-Oliva-Dènia per un import de 135.000 € i que compta amb un termini d'execució màxim de dotze mesos.

Una licitació que arriba després que el mateix alcalde ho demanara per escrit durant el passat mes de març al president de la Generalitat. Pel que fa a l'àmbit de la Sanitat, el president ha avançat que ja s'està procedint al calibratge de l'accelerador lineal de l'Hospital Comarcal, per això s'espera que puga començar a prestar tractament de radioteràpia a principi de l'estiu.

Sobre l'espai sociosanitari de Roís de Corella ha afirmat que hi ha un cronograma i que, ara mateix, s'està procedint a la instal·lació dels departaments de Salut Mental i Addiccions fins que al juny es comence amb l'atenció primària. En tercer lloc, ha agraït la predisposició del govern municipal per sumar-se a la iniciativa que complementa l'estratègia dissenyada des de Gandia. "Espere que l'adhesió es confirme tècnicament per poder iniciar accions conjuntes d'accés a habitatge públic a Gandia".

Pel que fa a l'Educació, Mazón ha indicat que ja s'ha desbloquejat la quantitat de 609.000 euros que tant la comunitat educativa com l'executiu local amb l'alcalde al front reclamaven des de fa setmanes per finalitzar les obres pendents al centre educatiu.

Finalitzada l'atenció als mitjans, Mazón, Prieto i altres representants municipals han acudit a la Col·legiata per visitar les obres de restauració del campanar de la Seu de Gandia que compten amb un pressupost de 777.000 euros. Allí han estat acompanyats per l'Abat de la Col·legiata, Ángel Saneugenio, així com tècnics municipals i responsables de l'empresa que executa les obres. Uns treballs que es van iniciar el mes de febrer passat i que han estat possibles gràcies a una actuació acordada amb la Fundació per a la Restauració de la Col·legiata de Gandia, gràcies a les aportacions de l'Ajuntament de Gandia, la Generalitat Valenciana i la Diputació de València.

Twitter

Facebook